A hajrában mentett pontot a SZEOL

kép

Közel állt a győzelemhez a Makói FC az NB III-as megyei derbin, azonban a ráadásban egyenlített és egy pontot megmentett a SZEOL SC. 

Játékosunk épp vezeti a labdátHamisíthatatlan megyei rangadót hozott a Makó–SZEOL SC mérkőzés: ahogy az ilyen meccseken lenni szokott, elsősorban a küzdelem dominált a 90 perc során. A szervezetten futballozó Makón nehezen talált fogást a szegedi csapat, míg a hazaiak főképp a kontrákra rendezkedtek be, és olykor veszélyes támadásokat vezettek.

A szünet hozott változást, amely után Grecsó alapvonalról középre tett labdájával vezetéshez jutott a Maros-parti csapat. Ez élénkítően hatott a vendégekre, de az egyenlítés nem akart összejönni, a kapu előtt pontatlanul játszott a SZEOL SC, és úgy tűnt, meglepetés születhet. 

Azonban jött a ráadás második perce, és a sokadik pontrúgás már eredményre vezetett: a csereként beszállt Makszimovics visszatérése óta először talált be, miután egy szabadrúgást egy pattanás után a léc alá vágott – ezzel egy pontot megmentett csapatának, a Makó pedig hiába vezetett közel 40 percig, meg kellett elégednie egy ponttal. 

Magyar György: – Megérdemeltük volna a három pontot, de a 92. percben nem szabad ilyen gólt kapni az NB III-ban. Nem volt jó meccs, de jól küzdöttek a játékosaim.

Siha Zsolt: – Ha félsz a kudarctól, nem lehetsz sikeres. Elsősorban a vállalkozó szellemünk volt kevés, mindenki másra várt. A pontmentés ellenére csalódottak vagyunk.

 

Makói FC – SZEOL SC 1–1 (0–0)

Labdarúgó NB III, Közép csoport, 18. forduló. Makó, 300 néző. Vezette: Leél-Őssy Ádám – jól (Kovács, Marozsi).
Makó:  Garamvölgyi 6 – Grecsó 6, Szabó 6, Lászik 6, Tamaskó 6 – Varga 6 (Juhász, 91.), Zsoldos 6 – Busa 6, Babolek 6 (Göncző, 74. –), Molnár J. 6 – Gémes 6,5 (Lipták, 74. – 6). Játékos-edző: Magyar György.
SZEOL SC:  Leindler 5 – Rácz 5, Gál 5, Gajág 5 – Tomisics 5 (Beretka, 58. – 5), Forró 5 (Kozics, 58. – 5), Pócs 5, Grünvald 5 – Péter 5 (Makszimovics, 71. – 5) – Kéri 5, Kalmár 5. Edző: Siha Zsolt.
Gólszerzők : Gémes (52.), ill. Makszimovics (92.).
Sárga lap:  Varga (5.), ill. Forró (13.), Pócs (50.), Gajág (65.).

Forrás: delmagyar.hu