A hajrában verte a SZEOL a Honvéd-fakót

kép

Zsinórban második mérkőzését is megnyerte a SZEOL SC az NB III új szezonjában. Siha Zsolt legénysége egy góllal verte a Budapest Honvéd második csapatát idegenben.

Nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe a felek, Beretka Péter már a 4. percben megdolgoztatta Berla Attila kapust, majd a túloldalon nem sokkal később Bobál Gergely tévesztet célt nagy helyzetben. A 36. minutumban aztán megszerezhették volna a vezetést a vendégek, csakhogy Beretka 12 méterről nem tudott túljárni Berla eszén. Az első félidő kiegyenlített küzdelme a fordulást követően is folytatódott, ahogy a kisebb-nagyobb helyzetek sem maradtak el. Az 54. percben Bobál fejjel veszélyeztetett, nem sokra rá pedig Prokop Rotiszláv előbb Stoiacovici Dávid távoli szabadrúgását védte szépen, Bíró Ákos sistergős átlövésénél pedig bravúrral tolta ki szögletre a labdát a kapufa elől a tehetséges szegedi kapus. Az utolsó 20 percbe fordulva egyre inkább magához ragadta a kezdeményezést a SZEOL, rövid időn belül pedig Nikola Maksimovic és Mihály Dávid is ziccerbe került, de egyikük sem tudott élni a lehetőségével.

A 80. percben Lévai Norbert a kapufát is megsimogatta egy életerős bombával, mondhatni tehát, hogy érett a vendégek vezetése. Erre nem is kellett már sokat várni, a 82. minutumban ugyanis a támadást a hosszún kísérő Grünvald Attila remek fejessel mattolta Berlát Ondrejó Tamás beadásából. (0-1) A hajrá hátralévő részében a rutinos Szabó Attilát is bevető szegediek hősiesen állták a Honvéd rohamait, így a lefújást követően győzelmet ünnepelhettek Siha Zsolt fiai.

A SZEOL SC tehát két kör után továbbra is hibátlan mérleggel áll az NB III Közép csoportjában. A csapat legközelebb augusztus 27-én 17.30-tól a Paks második számú együttesét fogadja majd a SZVSE-stadionban.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 2. forduló:

Budapest Honvéd-MFA II. – SZEOL SC 0-1 (0-0)
Budapest, Bozsik stadion, 100 néző. Vezette: Kulcsár Katalin (Bede Tamás, Rigó Martin).
Honvéd II.: Berla – Nemes, Bence (Soós 84′), Bodrogi, Hegedűs, Bíró, Király, Stoiacovici, Bobál (Rózsahegyi 77′), Májer (Lukács 63′), Nagy. Edző: Pisont István.
SZEOL: Prokop – Ondrejó, Gajág, Rácz, Grünvald, Forró, Lévai, Papp (Benkő 70′), Beretka, Mihály (Rabatin 90′), Maksimovic (Szabó 86′). Edző: Siha Zsolt.
Gólszerző: Grünvald (82′).
Sárga lap: Nemes (41′), Hegedűs (69′), ill. Beretka (90+2′).

Siha Zsolt: “Küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk ma, főleg annak tükrében, hogy Kéri Tamás sérülése miatt közvetlenül a mérkőzés előtt kellett belenyúlni a csapatba szerkezetileg és emberileg egyaránt. Az első félidőben egy kicsit tompák voltunk, azonban a Honvédnak az első 15 perc után már nem volt kidolgozott helyzete. Erőnlétben egészen jól néztünk ki, hiszen a 70. perc után egymás után vezettük a veszélyesebbnél veszélyesebb kontrákat, az egyiket pedig sikerült is góllal befejezni. Nagyon örülünk ennek a győzelemnek!