A SZEOL nyerte a városi rangadót

kép

A SZEOL SC 2-1-re legyőzte a Szeged-Grosicsot a gyulai Grosics Akadémián, az NB III Közép-csoportjának 14. fordulójában.

Online tudósításunk a mérkőzésről:

95. perc: Vége! A SZEOL nyerte a városi derbit! 

94. perc: Leindler időhúzásért sárgát kap.

93. perc: Siha Zsolt időhúzó szándékkal cserél: Kéri Tamás a lehető leglassabban lekocog, Buzási érkezik a helyére az utolsó percre.

92. perc: Teljesen beszorul a SZEOL, a hazaiak ívelgetéssel próbálkoznak.

91. perc: Germán összeesett a tizenhatosnál, gondolom ki akart harcolni minimum egy szabadrúgást, nem volt semmi.

89. perc: Ismét Cigan fejelhetett egy szöglet után, ezúttal célt tévesztett. A játékvezető 4 percet hosszabbít.

87. perc:  GÓÓL! Szépítenek a hazaiak! Egy szöglet után Cigan csúsztatta be a labdát a hosszú alsóba. Lesz még itt izgalom! 

85. perc: Kéri taktikai szabálytalansága sárga lapot ért.

83. perc: Siha is cserél: Lejön a pályáról Beretka Péter, helyére Horváth Péter érkezik.

81. perc: Hegedűs lövését Forró blokkolja. Kétségbeesetten megy előre a szépítésért a Szeged-Grosics. Kihasználja utolsó cserelehetőségét is a Grosics portugál mestere: Máté helyett Molnár a pályán.

80. perc: Farkas Márk lépett oda keményen az imént gólszerző Ondrejónak, sárga lap a jutalma.

78. perc: GÓÓL! Egy gyors kontra végén Ondrejó elé került a labda a tizenhatoson belül, aki a fekvő kapus mellett bepasszolta a kapuba. Könnyen lehet, hogy ezzel eldőlt a rangadó!

76. perc: Hegedűs egy kényszerítő után ballal próbálkozott tizenhatról, a megpattanó lövése épphogy mellément.

75. perc: Ondrejó eldönthette volna! Egy gyors vendég kontra végén Ondrejó került ziccerbe, kissé kiszorított szögből leadott lövése centikkel ment el a hosszú kapufa mellett.

73. perc: Másodpercekre sem tudja megtartani a labdát a vendég együttes, ugyanakkor a hazaiak sem tudnak komolyabb veszélyt teremteni.

71. perc: Újabb csere a hazaiaknál, Achim helyett, Hegedűs a pályán. Közben a SZEOL is cserél: a gólszerző Péter Antal hagyja el a pályát, Forró Attila érkezik a helyére.

68. perc: Gajág besárgult. Állandósult a nyomás a SZEOL kapuja előtt.

66. perc: A gól óta egyértelműen a hazaiak dominálnak, ráfázhat a SZEOL, ha ráül az eredményre.

64. perc: Pászka a baloldalról befelé cselezett, majd a kigyótérről jobbal próbálkozott, vajmi kevés sikerrel.

62. perc: Achim beadása után Cigan tizenegy méterről a hosszú oldal felé stukkolta a labdát, Leindlernek kellett kivetődve hárítania az érkező Germán és Pászka elől.

61. perc: A bekapott gól után magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a Grosics, beszorul a SZEOL.

58. perc: GÓÓÓL! Péter Antal!! A saját tizenhatosa előtt eladta a labdát a hazai csapat, Kéri levezette az alapvonalig, ahonnan középre tette, és a hosszú oldalon érkező Péter, a blokkolni próbáló védők közt a kapuba juttatta a játékszert. 0-1!

57. perc: Pászka 28 méterről a kapu előterébe löbbölt szabadrúgását Grünvald Germán elé fejelte, akinek a kapáslövése az egyik vendég védőről levágódott. A hazaiak tizenegyest reklamálnak, mondván kezet ért a labda, a játékvezető sípja ezúttal is néma marad.

55. perc: A sértett végezte el a szabadrúgást, nem túl nagy sikerrel – a labda messze elkerülte a kaput.

54. perc: Erdei sárga lap árán buktatta Beretkát a tizenhatos előterében, veszélyes helyről járhat szabadrúgás a SZEOL-nak.

52. perc: Áll a játék: A játékvezető figyelmezteti Vellai Áront, a SZEOL másodedzőjét, hogy ne reklamáljon hevesen.

49. perc: Achim félpályáról felívelt szabadrúgását Germán csúsztatta meg, a labda öt méterrel Leindler kapuja mellett hagyta el a játékteret.

47. perc: Achim 15 méteres jobblábas kapáslövése épphogy csak elkerülte a kaput. Alaposan bekezdtek a hazaiak!

46. perc: Kapufa! Négy a háromban vezethetett támadást a Szeged-Grosics, a támadás végén Pászka beadását Máté a keresztlécre fejelte.

46. perc: Cseréltek a hazaiak: Moga nem jött ki a második félidőre, helyén Erdei a folytatásban.

SZÜNET

45. perc: A játékvezető nem hosszabbít, lefújja az első játékrészt. Negyvenöt percnyi játékot követően 0-0 áll a gyulai Grosics-Akadémia eredményjelzőjén. A góltalan első félidő ellenére nem lehetnek elégedetlenek a kilátogatott szurkolók, ugyanis a bajnokságszínvonalát messze felülmúló, lüktető iramú játékot hozott az első félidő, bízzunk a hasonló folytatásban.

41. perc: A mérkőzés első sárga lapját a vendégek csapatkapitánya, Ondrejó Tamás kapta.

40. perc: Cigan nagyot kiáltott, majd elterült a büntetőterületen belül, a játékvezetőt azonban nem hatotta meg a román légiós sikolya –  továbbot intett.

38. perc: Hosszú idő után került ismét ellenfele kapuja közelébe a Szeged-Grosics: Rácz pontatlan felpasszát követően, egy kényszerítő után Oláh előtt nyílt üres terület a pálya baloldalán, a hazaiak játékosa azonban nem tudta veszélyesen középre tenni a labdát.

36. perc: Péter Farkas szorításában a földre került a tizenhatoson belül, a játékvezető azonban nem ítélt büntetőt.

32. perc: Egy mintaszerű kontratámadás során Ondrejó – Péter – Ondrejó, majd Beretka volt a labdaútja, a vendégek támadója a tizenhatoson belül átvehette, azonban sokat várt és a hazaiak visszazártak, így nem sikerült lövéssel lezárni az akciót.

27. perc: Germán 27 méterről elvégzett szabadrúgása után Leindlernek kellett megcsillogtatnia erényeit.

25. perc: KAPUFA! Ondrejó remek indításával Tomisics lépett ki a jobboldalon, akinek a beadása hajszálpontos volt a középen teljesen üresen érkező Péter Antalnak, a csatár fejese a kapufáról Alekszics kezébe pattant. Átvette az irányítást a SZEOL.

19. perc: Kéri cselezte be magát a tizenhatos előterébe, majd ballal kapura lőtte a labdát, a lövése nem okozott gondot Alekszicsnek.

16. perc: Egy félpályáról elvégzett szabadrúgás után Rácz fennmaradt az ellenfél tizenhatosánál, majd egy kisebb kavarodás után elé került a labda, és a büntetőterület vonaláról jobbal rásuhintotta, a lövése pár centivel a keresztléc felett hagyta el a játékteret.

14. perc: Az elmúlt percekben többet birtokolja a labdát a Grosics, a vendégek azonban nagyon fegyelmezetten zárnak a középpályán, így nem tudnak előrébb jutni a hazaiak.

8. perc: Ondrejó sarokrúgását Alekszicsnek kellett kiöklöznie. A kezdeti hazai nyomás után, kezd kiegyenlítettebbé válni a játék.

6. perc: Tomisics túlságosan könnyelmű volt a középpályán – elvesztette a labdát, a helyén keletkező üres területbe Pászka futott be, akinek a centerezését lekapcsolta Gál.

4. perc: Pászka indítása után Germán robogott el a baloldalon, a beadása a kapu mögé kanyarodott. Lendületesen kezd a Szeged-Grosics!

2. perc: Achim beadása után Rácz szorításában Germán próbált kapura fordulni, a lövése erőtlenre sikeredett.

1. perc: A hazaiak kezdték a találkozót.

13:30: A jelenlevők egy perces néma csenddel adóztak Szalai István emlékének.

13:28: Érkeznek a csapatok a pályára: a hazaiak kék mezben és fekete nadrágban, míg a vendégek tiszta fehérben futballoznak a mai napon.

13:25: Nagy szeretettel köszöntöm a kedves olvasóinkat a gyulai Grosics-Akadémiáról, ahol pár percen belül elkezdődik a két legmagasabban jegyzett szegedi futballcsapat, a Szeged-Grosics Akadémia és a SZEOL SC összecsapása az NB III Közép csoportjának 14. fordulójában.

NB III Közép csoport, 14. forduló

Szeged-Grosics Akadémia – SZEOL SC 1-2 (0-0)

Gyula, Grosics Akadémia. Vezette: Mencsik László (Szarvas László, Farkas Dávid).

Szeged-Grosics Akadémia: Alekszics – Farkas M., Tóth G., Moga – Achim, Coroian, Oláh G., Germán, Pászka – Cigan, Máté. Vezetőedző: Joao Janeiro.

SZEOL SC:  Leindler – Rácz, Gál, Gajág – Kéri, Ondrejó, Pócs T., Tomisics, Grünvald – Péter, Beretka. Vezetőedző: Siha Zsolt.

Gól: Cigan (87.) ill. Péter (58.), Ondrejó (76.)

Siha Zsolt: – Ez a mai nap a szegedi futball gyásznapja. Ezt nem csak azért mondom, mert a két legmagasabban jegyzett szegedi klubnak a várostól 120 km-re kellett játszania egymással, hanem azért mert a mérkőzés előtt elvesztettük klubunk alapítóját, a legendás Szalai “Dzsínó” Istvánt. Nem akarok most a meccs taktikai elemeiről beszélni, ez a szív diadala volt. Dzsínóért játszottak, és nyertek a fiúk.

Kovács Ferenc képgalériája:

                       

Forrás: szegedma.hu