A szünet után maradt alul a SZEOL Szolnokon

kép

Megint egy mezőnyben ikszes meccset játszott a SZEOL, viszont Szolnokon sem tudott pontot szerezni Zoran Kuntic együttese.

Több helyen megváltoztatott kezdőcsapattal próbálta megállítani a 2017-ben remek teljesítményt nyújtó Szolnokot a SZEOL SC.

Az első percek bátor szegedi játékkal teltek, a hazaiak inkább a széleken próbálkoztak, de komolyabb helyzetet nem tudott kialakítani egyik csapat sem – a Szolnok egy kezezés miatt érvénytelenített gólig jutott, míg a szegediek többször is ugyan odakerültek Molnár-Farkas Tamás kapuja elé, de ott nem tudtak már jó megoldást választani.

A szünetben a Szolnok mestere beküldte Olasz Dénest, ez pedig sokat jelentett a folytatásra: bár előbb Nikola Maksimovic volt veszélyes a SZEOL-tól, de nyolc perccel a szünet után éppen az ő szabálytalansága után járó pontrúgásra érkezett a csereként beállt támadó, aki szabadon maradt az ötös bal oldalánál, és közelről a kapuba fejelt, 1-0. Zoran Kuntic előbb Stefan Tomisicet, majd Vágó Leventét és Péter Antalt is pályára küldte: egy perccel a kettős csere után Kéri Tamás volt leleményes, és a hatáozatlan szolnoki védelem mellett egalizált, 1-1. Csak nyolc percig volt egyenlő: ugyan Péter Antal meg is fordíthatta volna a meccset a SZEOL számára, de Olasz Dénes továbbpörgetett labdájával Tóth László léphetett ki, és lőhetett a 16-osról, ahonnan nem is hibázott, 2-1. A hajrában ugyan mindent megtettek a kék-feketék azért, hogy legalább egy pontot szerezzenek, és Stefan Tomisic két fejese közül bármelyik beakadhatott volna, de így maradt a 2-1.

A SZEOL megint egy olyan meccsen maradt alul, mint az idei vesztes találkozókon: mezőnyben ugyan kiegyenlített volt a meccs, ám hátul kevesebbet hibázott ellenfele, így megnyerte a meccset. Vágó Leventéék legközelebb vasárnap 15 órától a Puskás Akadémiát fogadják a SZVSE-stadionban.

Merkantil Bank Liga NB II., 25. forduló

Szolnoki MÁV FC – SZEOL SC 2 – 1 (0-0)
Szolnok, Tiszaligeti stadion, 500 néző. Vezette: Sultan Salem Alsofyani (Szalai Balázs, Zahy Snaid Alshammari)
Szolnok: Molnár Farkas – Balogh, Kenderes, Csirmaz, Hajba (Olasz – a szünetben), Pintér, Berdó (Kovács O., 71′), Tóth L. (Tóth B., 90+1′), Horgosi, Pantovic, Dedics. Vezetőedző: Balogh Pál.
SZEOL: Prokop – Buzási, Ikonomu, Gál, Fehér, Búrány, Mendebaba (Vágó, 63′), Forró (Péter, 63′), Mihály (Tomisic, 58′), Kéri, Maksimovic. Vezetőedző: Zoran Kuntic.
Gól: Olasz (53′), Tóth L. (72′) ill. Kéri (64′).
Sárga lap: Balogh (83′) ill. Kéri (36′), Maksimovic (52′), Gál (62′).

Balogh Pál: “Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, biztosak voltunk benne, hogy a Szeged nem csak védekezni fog. Beleültünk a lassú iramú játékba, ami kedvezett a vendégeknek, de csak saját magunknak tettük nehézzé, mert megvoltak a lehetőségeink, hogy előnybe kerüljünk korábban is. Hiányzott ma a koncentráció, bár ez a sorozatterhelés eredménye is. Ennek ellenére nem mentem fel a csapatot, de egyúttal büszke vagyok rájuk, mert az akarati tényezőt is mutatja a mai győzelmünk, ebből jelesre vizsgáztunk. Kicsit sajnálom,hogy ma gólt kaptunk, de hasonlóan nehéz meccs előtt állunk.”

Zoran Kuntic: “Gratulálok a Szolnoknak, nem csak a mai győzelemhez, hanem a szériájukhoz is, ezek nem véletlen dolgok. Minden sajtótájékoztatónk egyforma: jól játszunk, kontrolláljuk a meccset, majd jön egy hiba, amiből előnybe kerül az ellenfél. Voltak olyan szituációk, amikor nyugodtabbnak kellett volna lennünk, akkor jobban tudtuk volna veszélyeztetni, de egyszerre nem tudok két helyen lenni, vannak akik csak akkor futnak, ha ott vagyok mellettük. Sajnálom a fiúkat, ha egy kicsi szerencsénk lett volna, meglehetett volna a döntetlen.”