A SZÜNET UTÁN VESZÍTETTE EL A RANGADÓT A SZEOL

kép

Alulmaradt a tiszakécskei rangadón a SZEOL SC: a kék-feketék harmadik vereségüket könyvelhették el. Siha Zsolt, a SZEOL vezetőedzője a mérkőzést követően bejelentette lemondását.

Rangadó várt a SZEOL SC-re az NB III Közép csoportjának tizedik fordulójában: a játéknap előtt éllovas kék-feketék a negyedik Tiszakécskéhez látogattak.

Kiváló körülmények és szép számú nézősereg előtt, igen magas ritmusban kezdődött a találkozó: nem sok tapogatózás volt a találkozó első perceiben, a hetedik percben Prokop Rostislavnak már védenie is kellett, majd tíz perc után már a harmadik hazai lehetőséget jegyezhettük fel. A szegediek főképp kontrákból tudtak veszélyesek lenni, de a Kécske támadójátéka lendületesebb volt az első félidőben: Prokop védései és a hazaiak által eltalált kapufa mellett csupán Maksimovic Nikola távoli kísérlete jelentett gondot Helesfay Donátnak.

Az első 45 percet túlélte a SZEOL, és 0-0-al fordulhattak a csapatok: a szünet után már kiegyenlítettebb volt a játék képe, többet volt a Tiszakécske kapuja előtt a SZEOL, éppen ezért volt fájó, hogy negyed óra után megszerezte a vezetést a Tiszakécske: egy kavarodás után Tölgyesi elé került a labda, aki köszönte szépen, és kilőtte a bal alsót, 1-0. Szűk tíz perc múlva el is döntötte a találkozót a Bács megyei együttes, egy szögletet Oláh Máté bólintott a kék-feketék kapujába – a hátralévő húsz percben ugyan próbálkozott a SZEOL, de ziccert nem tudott kialakítani, így összességében megérdemelt volt a kécskei győzelem.

A találkozót követően Siha Zsolt bejelentette, hogy lemondott a vezetőedzői posztról, így egyelőre még kérdéses, hogy kinek az irányításával lép majd pályára a SZEOL a jövő szombati, Rákosmente elleni hazai mérkőzésen.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 10. forduló

Duna Aszfalt TVSE – SZEOL SC 2 – 0 (0-0)
Tiszakécske, 1000 néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Kövér Tamás, Szabó Ferenc Szilárd).
Tiszakécske: Helesfay – Oláh M. (Benkó, 79′), Csáki, Tölgyesi (Horváth B., 68′), Polyák, Kirchner (Juhász, 83′), Szabó L., Markó, Kocsis, Puskás, Kardos. Edző: Szabó István.
SZEOL: Prokop – Rácz, Grünvald, Gajág, Lévai (Rabatin, 81′), Ondrejó, Kéri, Buzási, Maksimovic, Mihály (Göncző, 78′), Beretka (Péter, 62′). Edző: Siha Zsolt.
Gól: Kirchner (60′), Oláh M. (69′).
Sárga lap: Oláh M. (48′), Markó (54′), Kardos (71′) ill. Kéri (47′), Maksimovic (49′).

Siha Zsolt: “Az első félidőt megúsztuk, akkor nem tudtuk azt a játékot nyújtani, amit szerettünk volna. A szünet után változtattunk, stabilabb lett a játék, de akkor kaptuk a gólt. Élmény volt ilyen közegben és futballhangulatban játszani. A mai napon lemondok a vezetőedzői posztomról, szeretnék a családommal több időt tölteni, és többet koncentrálni a vállalkozásomra. Döntésem végleges.”