A Vác elleni döntetlen után megpecsételődött a SZEOL sorsa

kép

A villám miatt mintegy húsz percre félbeszakadt a SZEOL-Vác meccs, ám végül folytatták, de ezt követően sem láthattak gólt a nézők. Ezzel a döntetlennel kiesett a SZEOL az NB II-ből.

Még ha csak papíron is, de éltek a SZEOL NB II-es reményei, ehhez azonban mindenképpen le kellett győznie a Vácot a hétközi mérkőzésen, miközben a riválisoknak nem volt szabad pontot veszíteniük. A meccs előtt köszöntötték László Attilát, aki kereken 50 éve állt munkába, mint a SZEAC, majd később a SZEOL szövetségi képviselője.

Többször is középre kanyaríthatta a labdát a Vác az első percekben, de egyik centerezés sem hordozott veszélyt. Az első komolyabb lehetőség tíz perc után alakult ki, ekkor Kéri Tamás cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd lapos beadását végül Nagy Richárd lőtte el, de a blokkban elhalt labdája. A játékrész második fele sem hozott nagy helyzetet: egy-egy pontrúgás után kerültek oda a csapatok a kapuk elé.

Sok hasonló meccset játszott a SZEOL tavasszal hazai pályán, ám ezekből rendre nem jött ki jól – olykor volt dinamika a szegedi támadásokban, de a kapu előtti utolsó passzok rendre nem stimmeltek. Mintegy húsz perc elteltével az időjárásé lett a főszerep: a városba megérkező vihar közeledtét heves villámlások és dörgések jelezték, majd ahogy az eső is elkezdett esni, és a villámlás sem hagyott alább, Veizer Roland beküldte a csapatokat az öltözőbe. Jó húszperces szünet után a játékvezető és csapata úgy döntött, folytatódhat a meccs, így egy rövid bemelegítést követően gyakorlatilag új meccs kezdődött: igaz, nagy változás ezt követően sem állt be a játékba. Prokop Rostislav ugyan egy óriásit védett a SZEOL nevelésének, Dlusztus Andrásnak fejese után, majd a csereként beállt Beretka Péter teremthetett volna helyzetet a társaknak, de végül nem jött a gól a villámlás után sem.

Mindez azt jelentette, ezzel a 0-0-al a SZEOL sorsa eldőlt: nem mintha sok esélye lett volna a kék-feketéknek a bennmaradásra, de ezzel az iksszel a matematikai esélyét is elveszítette a csapat, így jövőre a harmadosztályban szerepelnek Zoran Kuntic tanítványai. Addig azonban még van öt meccs, legközelebb vasárnap Zalaegerszegen lép pályára a SZEOL.

Merkantil Banki Liga NB II. 33. forduló

SZEOL SC – Vác FC 0-0
Szeged, SZVSE-stadion, 200 néző. Vezette: Veizer Roland (Buzás Barnabás, Medovarszki János).
SZEOL: Prokop – Buzási, Gál, Ikonomu, Grünvald, Búrány, Rácz, Nagy I R. Harsányi, Kéri, Mihály. Vezetőedző: Zoran Kuntic.
Vác: Szentpéteri – Kákonyi (Nagy II R., 75′), Zsolnai, Tóth G., Rása, Gulyás, Görgényi, Dlusztus, Balajti (Majoros, 62′), Niedermüller, Major. Vezetőedző: Nagy Tibor.
Sárga lap: Mihály (81′).

Zoran Kuntic: “Az időjárás viharos volt, a meccs azonban nem. A vendégek labdabirtoklásban jobban voltak, de nem adódott előttük és előttünk sem. Pontot szereztünk egy olyan csapattól, amelyik az első négyben végezhet, ezúton is gratulálok a kollégám munkájához. Bosszantó, hogy ötödik meccs óta nem rúgtunk gólt. A játékosokon már pár héttel ez előtt nem szabadott volna, hogy látszódjon a teher. Most már jó a pálya is, ezúton is köszönöm a pályamunkások munkáját. Sportemberként fogjuk lejátszani a bajnokságot, szeretnénk meglepetést okozni a hátralévő meccseken.

Nagy Tibor: "Nagyon fáradtan mozogtunk, a csereként beállók sem tudtak lendíteni a játékon. Hozzá kell tenni, a Szeged nagyon jól lezárta a területeket. Azt látjuk, sokan megszenvedtek itt, így mi is. Az egyéni kvalitások hiányoztak játékunkból."