Behúzta a megyei rangadót is a SZEOL

kép

Ötödjére sem vesztett pontot a SZEOL, amely megnyerte a HFC elleni megyei rangadót: a Vásárhely így továbbra is nyeretlen.

Megyei rangadóval folytatódott az NB III Közép csoportja, a forduló előtt pontot sem vesztett SZEOL a még győzelem nélkül álló Hódmezővásárhelyt fogadta a SZVSE-stadionban. A szegediek kezdőhe egy helyen változott, az eltiltott Gajág Gergő helyett Szabó Attila kapott először lehetőséget kezdőként, míg Major László ugyanazt a kezdő tizenegyet küldte a pályára, mint legutóbb a Dabas ellen.

Az első félidő főképp a párharcokról, már a hatodik percben előkerült a sárga Leél-Őssy Ádám zsebéből. Alig alakult ki folyamatos játék, nagyon sok szabálytalanság jellemezte a meccset, viszont az ezek után járó pontrúgások sem hordoztak veszélyt magukban. A játékrész második fele inkább a HFC-é volt, Kormányos Kolos, majd Pataki Zsolt is tesztelte Prokop Rostislavot, utóbbi közele fejese az első 45 perc legkomolyabb lehetősége volt – míg a SZEOL egy szöglet utáni Szabó Attila-fejessel került a kapu elé.

A kevés eseményt hozó első 45 perc után aztán nem kellett sokáig várni a gólra: Mihály Dávid tartott meg egy labdát remekül a tizenhatos előterében, majd szépen kilőtte a bal alsót, ezzel vezetéshez juttatta csapatát. Negyed óra múlva jött a második, Beretka Péter léphetett ki középen egy indítással, aki okosan eltekerte a labdát Bordás Dániel mellett, így megduplázta a SZEOL-előnyét. A HFC ugyan ment előre, de Szilágyi Norbert fejesén kívül igazán nagy lehetőséget nem tudott kidolgozni, az idő teltével pedig egyre inkább egyértelmű lett, hogy ma is három pontot szerez a SZEOL, a végén még Grünvald Attila centerezése után megszülethetett volna a harmadik szegedi gól is, de második félidőben mutatott játéka után így is megérdemelten nyert Siha Zsolt együttese.

Ezzel a SZEOL ötből az ötödik mérkőzését nyerte meg, és továbbra is az egyetlen csapat az NB III mindhárom csoportját figyelembe véve, amely hibátlan mérleggel rendelkezik – ebből következik, hogy listavezető is a kék-fekete gárda, Rácz Lászlóék pedig Szentlőrincen folytathatják pazar sorozatukat jövő szombaton. A HFC-nek ma sem sikerült a győzelem, a vásárhelyiek sereghajtóként várhatják a következő játéknapot – igaz, a nyolcadik Pécs is csak egy győzelemre van a Hódmezővásárhelytől – Kökény Tamásék a jövő vasárnap a Budapest Honvéd II. csapata vár hazai környezetben.

Labdarúgó NB III Közép csoport 5. forduló:

SZEOL SC – Hódmezővásárhelyi FC 2-0 (0-0)
Szeged, SZVSE-stadion, 600 néző. Vezette: Leél-Őssy Ádám (Kovács II. Gábor, Sebestyén László).
SZEOL: Prokop – Rácz, Forró, Grünvald, Szabó A., Mihály (Rabatin, 86′), Lévai, Ondrejó, Maksimovic (Papp, 88′), Kéri, Beretka (Péter, 66′). Edző: Siha Zsolt.
HFC: Bordás – Kormányos (Szabó M., 85′), Huszár, Pataki, Mezei, Prasler, Szilágyi, Kökény (Szabó D., 71′), Ablonczy, Végh (Laczkó, 80′), Faggyas. Edző: Major László.
Gól: Mihály (48′), Beretka (62′).
Sárga lap: Beretka (29′), Rácz (64′) ill. Mezei (6′), Pataki (39′), Szilágyi (83′).

Siha Zsolt: “Az első félidő nagyon kiegyenlített volt, talán inkább a HFC játszott jobban. Tudtuk, hogy ilyen meccs lesz, nehéz ellenük játszani. A második félidőt jól kezdtük, ott kiütközött a két csapat közötti különbség, ami úgy gondolom, reális is lett a végére. Hét közepétől biztos voltam a győzelemben, amikor meghallottam, hogy ellenfelünk játszott egy edzőmérkőzést a SZVSE-vel, ez nem a Vásárhelyre nézve kritika. Nagyon sportszerűtlennek gondolom ezt a lépést, aki másnak vermet ás, maga esik bele.”

Major László: “Az első félidőben elfogadhatóan elfogadhatóan futballoztunk, a másodikban két egyéni hibát vétettünk, aminek köszönhetően nyert a Szeged. Gratulálok nekik, nyerjék meg a bajnokságot, jövő héten pedig muszáj lesz nyernünk.”