Tisza Volánból SZEOL SC

Szeged - Immár hivatalosan SZEOL SC néven szerepel a továbbiakban a Tisza Volán Focisuli. Ezt csütörtök kora este az ügyvezető, Halkó Pál jelentette be. A felnőtt csapat – amely már megnyerte a Csongrád megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságot – célja a feljutás, az NB III-ba kerülés.

1993-ban a Szalai Focisuliból jött létre a Tisza Volán Focisuli. Nem vitás, az eltelt 21 év alatt Csongrád megye legjobb utánpótlás-nevelő klubjává nőtte ki magát. Ezt bizonyítja, hogy több tucat NB I-es labdarúgót adott az országnak, sőt többen – Szabics, Laczkó, Köteles, Hrepka – a felnőtt magyar válogatottban is szerepet kaptak.

2014 nagy változást hoz a patinás egyesület életében. Július 1-jétől új néven, SZEOL SC elnevezéssel szerepel majd minden csapat. Szegedi Egységes Oktatási Labdarúgó Sport Club az immár hivatalos név.

– Mindenkinek köszönettel tartozunk, leginkább a Tisza Volán Zrt.-nek, Szeri Istvánnak,Kővári ÁrpádnakSzalai Istvánnak, azoknak az embereknek, akik segítették a klub működését, azt, hogy ilyen sikeresek legyünk az elmúlt 21 év alatt. Célunk, hogy minőséget építsünk Szegeden. A felnőtt együttes megnyerte a megyei I. osztályt, célunk a feljutás kiharcolása. Ha ez sikerül, akkor szeretnénk osztályt váltani. Nem lefelé, hanem felfelé, az NB II-t célozzuk meg – kezdte a szülői értekezlettel egybekötött sajtótájékoztatót az ügyvezető, Halkó Pál.

Ezen az eseményen adtuk át a bajnok Debrecen labdarúgócsapata által aláírt mezt, amelyre a SZEOL SC is licitált. A befolyt összegből a rákos beteg Deák Tomi gyógyulását támogatjuk.

A sportvezető értékelte az évet, kiemelte, hogy egyre népesebb korosztályok szerepelnek a klubon belül, így mindenképpen biztató a jövő. Éppen ezért fontos, hogy a felnőttek is sikeresek legyenek, mert ez a gyerekek számára is húzóerő. Előbb Lednitzky András, majd Buchholcz Gábor utánpótlás-szakágvezető értékelte az idényt. Lednitzky 10 év után elköszönt, a következő szezontól az MTK-nál dolgozik tovább.

Halkó Pál beszélt arról, hogy a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-vel közösen elkészítettek egy olyan átalakítási tervet, amely alapján korszerűbbé válhatna a Felső Tisza-parti stadion, évek alatt egy korszerű sportkomplexum épülhetne a tao-támogatásból.

SZEOL SC