Bravúros SZEOL-iksz a Puskás ellen

kép

Ezúttal sikerült egyenlítenie a SZEOL-nak hazai környezetben azt követően, hogy hátrányba került, bravúros döntetlent játszott a Puskással Zoran Kuntic csapata.

Ismét megváltoztatott kezdőcsapattal állt fel a SZEOL SC, amelyre ezúttal az osztály legjobb lehetőségeivel bíró Puskás Akadémia várt a 26. fordulóban: a szegediek kapujában ezúttal Leindler Domonkos állt, de a szolnoki meccshez képest visszakerült a kezdőbe Vágó Levente és Ferkó Ádám is.

Hasonlóan zajlott a meccs, mint a SZEOL legutóbbi két, az osztály meghatázoró csapata ellen hazai környezetben megvívott találkozója: akárcsak a Balmazújváros és a Soroksár ellen, az esélyesebb vendég csapat most sem tudott igazán a SZEOL fölé nőni, sőt, Zoran Kuntic csapatának bátor játéka után még akadtak szegedi lehetőségek is. Igazán komoly lehetőség nélkül telt az első fél óra, a Puskás főleg Prosser Dániel révén volt veszélyes, míg a SZEOL a gyors kontrákban bízhatott, majd ismét nem sikerült kihúzni kapott gól nélkül az első félidőt, miután öt perccel a szünet előtt Csilus Ádám jobb oldali beadását Szakály Péter lőtte Leindler Domonkos lábai között a szegedi kapuba, 0-1.

A fordulás után sem állt be változás a játékba, és szinte ugyanaz zajlott a pályán, mint a Balmaz vagy a Soroksár ellen, azonban negyed óra elteltével a Puskás Akadémia is hibázott. A rutinos Sándor György inkább meg akarta játszani a labdát egy beívelés után, mintsem rögtön kivágni, erre lecsapott Kéri Tamás, és kilőtte a bal alsó sarkot, ezzel egyenlített a SZEOL, 1-1. A gól meghozta a kék-feketék harci kedvét, a rengeteget dolgozó Nikola Maksimovic beadását kellett kiöklöznie Hegedüs Lajosnak. Az utolsó negyed órát megnyomta a felcsúti együttes, de a SZEOL védelme jól állt a lábán a szögletek, beadások során, olykor pedig hiába tették középre a labdát a vendégek, nem volt érkező, aki befejezte volna az akciót. A négyperces hosszabbítás végére nem változott az eredmény, így remek mentalitással, egy nagyon szép döntetlent játszott a Puskás Akadémiával a SZEOL, ami még ha jelenleg nem is segít sokat a Tisza-partiak helyzetén, lehet, hogy még jól fog jönni a későbbiekben.

Az NB II-ben kéthetes szünet következik, így a SZEOL legközelebb Kisvárdán lép pályára április másodikán.

Merkantil Bank Liga NB II., 26. forduló

SZEOL SC – Puskás Akadémia 1-1 (0-1)
Szeged, SZVSE-stadion, 500 néző. Vezette: Gyarmati II Tibor (Albert István, Kovács II Gábor).
SZEOL: Leindler – Buzási, Gál, Ikonomu, Fehér, Búrány, Vágó, Ferkó (Mihály, 90+1′), Maksimovic, Kéri (Mendebaba, 88′), Tomisic (Péter, 80′). Vezetőedző: Zoran Kuntic.
Puskás Akadémia: Hegedüs L. – Forró (Nagy Zs., 66′), Hegedűs J., Vanczák, Csilus, Gyömbér (Szatmári, 80′), Sándor, Szakály, Márkvárt, Prosser, Tischler (Lencse, 54′). Vezetőedző: Pintér Attila.
Gól: Kéri (61′) ill. Szakály (40′).
Sárga lap: Vágó (56′) ill. Hegedűs J. (73′).

Zoran Kuntic: “Az NB II legjobb csapata ellen szereztünk egy pontot, büszke vagyok a játékosaim mai teljesítményére. Minden négyzetméterért megpróbálták megnyerni a párharcokat, jó taktikai csata volt. Sajnálom az előző két meccs, mert benne volt, hogy hasonló eredményt érünk el. Holnaptól a Kisvárda ellen készülünk. Biztos, növeli az önbizalmunkat ez az eredmény, és a szünet is jót tesz nekünk.”

Pintér Attila: “Megvoltak a lehetőségeink arra, hogy 0-1-nél rárúgjuk a másodikat, ezekkel nem tudtunk élni. A futball törvénye megbüntetett, az ellenfél egy talált góllal egyenlített, amit óriási hiba előzött meg. Ez benne van a labdarúgásban, az előző meccseinken ragyogóan játszottunk, most nem tudtunk élni a helyzeteinkkel. Nem szeretnék úgy nyilatkozni, mint Thomas Doll, de abból a helyzetből, amit ez a pálya engedett egy olyan csapatnak, mint mi, nem tudtunk élni az adódó lehetőségekkel. Gratulálok az egy ponthoz a SZEOL-nak, tovább kell mennünk az útunkon, ma is megmutatta a csapat, hogy tud küzdeni.”