Büntetők és rögzített helyzetek okozták a SZEOL vesztét Budaörsön

kép

Két tizenegyest is kapott a Budaörs, amely ennek köszönhetően komoly előnyre tett szert, innen pedig már nem tudott visszajönni a SZEOL SC.

Újabb rivális vendégeként lépett pályára a SZEOL SC, amely ezúttal a mérkőzéseit ideiglenesen Tatabányán rendező Budaörs vendége volt az NB II 23. fordulójában.

A hazaiak léptek fel kezdeményezőbben az első percekben, bár helyzetig csak Stieber András pontrúgásai után jutottak. Horváth Gábornak védenie kellett egy szegedi távoli lövést, majd Buzási Péter fejese kerülte el kevéssel a budaörsi kaput. A félidő második felében is adódott helyzet mind a két csapat előtt, azonban Prokop Rostislav is a helyén volt, akárcsak a Budaörs kapusa.

Negyed óra elteltével jött az első gól a meccsen: a Deli Márió elleni megmozdulást szabálytalannak ítélte a játékvezető, ráadásul mivel ez a 16-oson belül volt, büntetőt rúghatott a Budaörs: Stieber higgadtan belőtte, ezzel vezetett csapata. Nyolc perccel később ismételhetett: Kovács Gergely újból a mészpontra mutatott, Stieber pedig ezúttal is pontos volt. Húsz perccel a vége előtt a csereként beállt Mihály Dávid góljánál úgy tűnt, még lehet esélye a SZEOL-nak a pontszerzésre, de egy perccel később a korábbi SZEOL-játékos, Bata Csongor lépett át egy centerezést, az erre érkező Petró Balázs pedig futtábból kilőtte a felső sarkot, 3-1. A hajrában teljesen kinyílt a SZEOL, de a nagy hajrá elmaradt, ráadásul Stieber még szabadrúgásból is eredményes volt, így 4-1-s vereséget szenvedett a SZEOL.

Ezzel a szegediek továbbra is sereghajtók az NB II-ben, jövő héten pedig a listavezető Soroksár érkezik a SZVSE-stadionba.

Labdarúgó NB II, 23. forduló

Budaörs – SZEOL SC 4 – 1 (0-0)
Tatabánya, Grosics Gyula stadion. Vezette: Kovács Gergely (Kepe Arnold, Kulman Tamás).
Budaörs: Horváth G. – Kinyik, Horváth L. (Bata, 70′), Tányéros, Ódé, Wild, Sajbán Máté (Sajbán Miklós, 78′), Horváth R. (Csillag, 60′), Petró, Deli. Szakmai igazgató: Bognár György.
SZEOL: Prokop – Gál, Gajág (Kéri, 65′), Ikonomu, Fehér, Buzási (Mihály, 69′), Ferkó, Vágó, Tomisic (Nagy R., 69′), Maksimovic, Péter. Vezetőedző: Zoran Kuntic.
Gól: Stieber (58′, 66′, 90+1′, az első kettőt tizenegyesből), Petró (73′) ill. Mihály (72′).
Sárga lap: Horváth L. (16′), Csillag (70′) ill. Ikonomu (48′), Fehér (65′), Ferkó (81′).

Bognár György: “Az első félidőben erőteljesebb, nyitottabb játékkal próbálkoztunk, de ez nem működött. A másodikban már jóval gördülékenyebb volt a futballunk és végül megérdemelt győzelmet arattunk.”

Zoran Kuntic: “Hatvan percig nem volt gondunk, sőt, két hatalmas helyzetet is kihagytunk. A gyorsan kapott két tizenegyesgól után is becsülettel küzdöttünk, de ez nem volt elég a pontszerzéshez.”