Csákváron sem termett pont a SZEOL-nak

kép

A szünet előtti kétgólos hátrányát nem tudta ledolgozni a SZEOL SC Csákváron.

A szintén a bennmaradásért küzdő Csákvár vendége volt a 32. fordulóban a SZEOL SC. A szegediek kezdőjébe visszakerült a kapuba Prokop Rostislav, míg ezúttal Harsányi István, Lévai Norbert, Grünvald Attila és Mihály Dávid is ott volt a kezdő sípszónál.

Jobban kezdtek a hazaiak, Prokopnak többször is játékba kellett avatkoznia, de komoly bravúrt nem kellett bemutatnia – az első szegedi lehetőség Harsányi István távoli lövése után alakult ki, de Kovács Dániel fogta a próbálkozást. A félidő utolsó tíz perce azonban rosszul sikerült a kék-feketéknek: előbb egy jobb oldali beadást lőtt közelről a kapuba Kiprich Dávid, majd még éppen a szünet előtt egy szöglet után készítették le Szalainak a labdát, akinek szintén nem volt nehéz dolga, így kétgólos hátrányba került a SZEOL 45 perc után.

A szünet után nem volt reális esélye a pontszerzésre a SZEOL-nak: a csereként beálló Kéri Tamás előtt adódott egy szépítési lehetőség, de Kovács védte fejesét – míg a hazaiak a harmadikat is megszerezhették volna, de Gál Szabolcs a gólvonalon mentett Molnár Csaba ziccerénél.

A SZEOL 2-0-s vereséget szenvedett, ugyanakkor még halvány matematikai esély maradt, hiszen a hátralévő hat meccs alatt kereken 18 pontot lehet szerezni, így a kiesés kérdése még nem dőlt el: ugyanakkor innentől a tű fokán áll a szegedi együttes. Legközelebb szerán a Váccal találkozik Zoran Kuntic csapata a SZVSE-stadionban.

Labdarúgó NB II, 32. forduló

Aqvital FC Csákvár – SZEOL SC 2-0 (2-0)
Csákvár, vezette: Ducsai József (Berényi Ákos, Márkus Péter).
Csákvár: Kovács D. – Pintér, Szalai T., Dulló, Baranyai, Bakos, Kiprich (Fényes, 59’), Molnár T. (Sejben 83’), Mészáros D., Oldal (Molár Cs., 73’), Hodgyai. Vezetőedző: Toldi Gábor.
SZEOL: Prokop – Ikonomu, Rácz, Gál, Búrány, Mendebaba (Kéri, 62’), Vágó, Harsányi (Buzási, 62’), Lévai (Nagy R. – a szünetben), Grünvald, Mihály. Vezetőedző: Zoran Kuntic.
Gól: Kiprich (34′), Szalai T. (45′).
Sárga lap: Kiprich (30′) ill. Vágó (20′), Grünvald (35′), Buzási (83’).