Eddigi legnagyobb hazai vereségét szenvedte el a SZEOL

kép

Egy tizenegyes alapjaiban megváltoztatta a meccset: Petneházi Márk mesternégyesével nyert a Siófok a SZVSE-stadionban.

Javítani készült a SZEOL SC a válogatott szünet után: az eddigi idegenben nem remekelő Siófok látogatott a SZVSE-stadionba a 17. fordulóban.

Kiegyenlítetten kezdődött a meccs, a mezőnyben teljesen egyenrangú partnere volt a Siófoknak a SZEOL, amely előtt adódott is lehetőség a gólszerzésre: Péter Antal azonban közelről nem jól találta el a lepattanó labdát. Mintegy húsz perc elteltével azonban átvette az irányítást a Siófok, majd fél óra után egy véleményes szituáció után tizenegyest ítélt Oláh Gábor játékvezető a vendégeknek, Szilágyi Zoltán beadása után középütt eltűnt a siófoki támadó, de elég könnyű síppal fújt tizenegyesnek tűnt: Petneházi Márkot mindez nem zavarta, és magabiztosan a bal sarokba lőtt, 0-1. A gól után sem volt igazán meggyőző fölényben a Siófok, ám mégis sikerült megdupláznia előnyét a Balaton-parti együttesnek: egy szépen végigvitt támadás után a hosszúra átlőtt labdára remek ütemben érkezett a szegedi születésű Gréczi Gábor, aki kapásból a bal sarokba küldte a labdát, 0-2 – a szünet előtt esett második gól egészen más folytatást vizionált, mintha maradt volna a 0-1.

A második félidőre kettős cserével igyekezett frissíteni csapatán Tóth Ákos, Buzási Péter és Puskás Csaba érkezett a szegedi együttesbe. Negyed óra elteltével azonban minden apró remény tovaszállt a pontszerzésre: Petneházi újabb két gólt szerzett, előbb egy keresztpasszt becsúszva továbbított az üresen maradt szegedi kapuba, majd ismét remekül érkezett egy beadásra, de az 58. percben fejjel volt eredményes, 0-4. A magabiztos előnyében futballozó Siófok még egyet lőtt ezt követően: a kiválóan játszó Petneházi lőhetett még egy tizenegyest, amit szintén értékesíteni tudott, így beállítva az 5-0-s végeredményt. A SZEOL nem tudott újítani az első gólt követően, a második félidőben pedig a nagy kedvvel futballozó vendégek kontrái ellenében tehetetlen volt.

Ezzel a SZEOL szezonbeli legnagyobb vereségét szenvedte el, ez volt a szegediek tizenharmadik veresége a bajnokságban. A folytatás sem ígérkezik könnyűnek, hiszen a Nyíregyházához látogat az együttes a 18. fordulóban.

 

Férfi labdarúgó NB II, 17. forduló:

SZEOL SC – BFC Siófok – (0-2)
Szeged, SZVSE-stadion, 500 néző. Vezette: Oláh Gábor (Garai Péter, Bornemissza Norbert).
SZEOL: Leindler – Ikononomu, Rácz (Buzási – a szünetben), Gajág, Grünvald, Búrány, Forró (Puskás – a szünetben), Vágó, Schrammel (Lévai, 66′), Maksimovic, Péter. Vezetőedző: Tóth Ákos.
Siófok: Tajti – Mogyorósi, Czingráber, Nagy D. (Kovács D., 74′), Elek, Szilágyi, Petneházi, Gréczi (Kozma, 66′), Farkas N., Gál, Nagy R. (Berki, 71′). Vezetőedző: Goran Kopunovic.
Gól: Petneházi (33′, 55′, 58′,76′), Gréczi (40′).
Sárga lap: Péter (17′), Ikonomu (19′), Vágó (24′), Gajág (38′) ill. Czingráber (9′), Farkas (34′).

Tóth Ákos: “Gratulálok a Siófoknak, teljesen megérdemelten nyertek. Jelen pillanatban olyan olcsón kapjuk a gólokat, hogy ebből nem tudunk felállni, a mai napon már a tisztes helytállás sem volt meg. Egy 5-0-s meccsen teljesen felesleges egy tizenegyesről beszélni, az én, és a kollégáim lelkiismerete teljesen tiszta. Szerintem nem kis dolog az sem, hogy itt vagyunk. Nehéz helyzetben vagyunk, és ez enyhe kifejezés. Mindent egybevetve nem kis dolog az sem, hogy NB II-es meccseket játszanak Szegeden, erre pedig legyenek büszkék a srácok akkor is, ha most mi voltunk a kétfenekű dob, akit elkalapáltak. Borzasztóan fáj, hogy hétről-hétre gratulálok, mert pontosan tudom, hogy nem dolgozunk sem kevesebbet, sem rosszabbul, mint a többi csapat.”

Goran Kopunovic: “Gratulálok a srácoknak, korábban is bíztam a csapatomban, mert tudtam, hogy keményen dolgoztunk. Tudtam, hogy valaki nagyon bele fog szaladni a késbe, ezt mondtam is a srácoknak, azt nem tudom, hogy ez pont a Szeged lesz. Az utolsó hat fordulóban nagyon játszottunk, csak nem tudtunk gólt lőni. Ma két csatárral álltunk fel, ez abszolút bejött, és eredménye lett a kőkemény munkának. Megyünk tovább, nem szeretném azt, ha itt megállnánk. Mindenki fáradt már ilyenkor, de nekünk még keményebben kell dolgoznunk, mert soha nem leszek annyira elégedett, hogy hátradőlhessünk. Köszönöm a SZEOL-nak is, nem rossz ellenfél, vannak ilyen napok, amikor így alakul, sok sikert kívánok nekik a folytatásban!”