Egy büntető okozta a SZEOL vesztét a Taksony ellen

kép

Az újonc ellen vesztette el veretlenségét a Siha-csapat.

 

NB III Közép csoport, 7. forduló

SZEOL SC – Taksony SE 0-1 (0-0)

Szeged, SZVSE-stadion, 450 néző, vezette: Hanyecz Bence (Belicza Bence Péter, Zahorecz Roland)

SZEOL: Leindler – Rácz, Grünvald, Gajág, Pócs ( ’72. Horváth), Beretka, Ondrejó, Forró (’58. Kéri), Kozics, Gál, Péter(’83. Tomisic). Edző: Siha Zsolt.

Taksony: Iváncsics – Hesz, Farkas, Namquita, Patály, Wágner, Torkos(’72. Győri), Pfister(’87. Pfister), Hamar(’65. Kozári), Sárossy, Szilágyi. Edző: Szabados Tamás.

Gól: Farkas (’93.)

Online tudósításunk a mérkőzésről: 

94. Perc: Gál került a földre a tizenhatoson belül, a játékvezető azonban nem ítélt büntetőt a szegedieknek, helyette inkább lefújta a találkozót. Az újonc Taksony elvette a SZEOL veretlenségét.

93. perc: EZT A PECHET! Leindler kivédte Farkas büntetőjét, de a kipattanót már berúgta a vendégek nyolcasa. 0-1.

92. perc: Tizenegyes! Büntetőhöz jutnak a vendégek, Kéri rántotta le Patályt.

90. perc: Négy percet hosszabbít a játékvezető, ennyi ideje van még a SZEOL-nak megszerezni a győztes találatot.

87. perc: Utolsó csere a meccsen: Szemán jön Pfister helyére.

86. perc: Kéri hatalmas bedobása után Beretka öt méterről a kapus kezébe fejelte a labdát.

85. perc: Hosszú idő után jutott el lövésig a Taksony – Farkas próbálkozása nem okozott komolyabb izgalmakat.

83. perc: Tomisicstől reméli a gólt Siha-mester, így becseréli Péter Antal helyére.

81. perc: Beretka fejese kerülte el a kaput.

78. perc:  Horváth szerezhette volna meg a vezetést, de az életerős lövését blokkolni tudták a védők.

75. perc: Péter tizennyolc méteres szabadrúgása irányt változtatott a sorfalon, és így mellé ment.

74. perc: A cserére cserével reagál Siha: Pócs számára befejeződik a mai találkozó, Horváth Péter bizonyíthat.

72. perc: Kihasználja második cserelehetőségét is a vendégek mestere: Győri áll be Torkos helyére.

70. perc: Másodpercekig tudja csak megtartani a labdát a Pest megyei együttes – állandósult a nyomás a vendégek kapuja előtt.

68. perc: Ondrejó gyér lövése elkerülte a kaput.

66. perc: Péter próbálkozott átlövéssel, ez azonban csemege volt Iváncsics számára.

65. perc: Cserélnek a vendégek is: Kozári érkezik Hamar helyére.

60. perc: Teljesen beszorult a Taksony, viszont egyelőre jól állja a sarat a vendégek védelme.

58. perc: Cserél Siha Zsolt: Forró Attilát Kéri Tamás váltja a hazaiaknál.

55. perc: Körbejáratta a labdát a SZEOL a vendégek tizenhatosa előtt, majd Kozics eleresztett egy távoli bombát, Iváncsics viszont résen volt és ki tudta öklözni a játékszert.

52. perc: Centikkel ment csak mellé! A két szélsővédő, Grünvald és Gajág játszott össze: előbbi betekerte a labdát az öt és feles sarkára, utóbbi pedig mindenkinél magasabbra ugorva fejelt, a labda azonban elkerülte a kaput.

50. perc: Pócs tizenhét méterről leadott lövése csak a Károlyi kollégium ablakait veszélyeztette, a kaput nem.

46. perc: Helyzetekkel indul a második felvonás: Torkos szemrevaló sarkazásával Szilágyi lépett ki a védők közül, majd mehetett kissé kiszorított helyzetben a szegedi kapu felé, Forró viszont kihasználva fizikális fölényét, elválasztotta a vendégek támadóját a labdától. A túl oldalon egy kontratámadás végén Ondrejó akrobatikus, ám gyenge lövését könnyen hárította Iváncsics.

45. perc: Elkezdődött a második félidő.

SZÜNET

46. perc: Hanyecz sporttárs úgy dönt, hogy véget vet az első játékrésznek. Hiába játszik mezőnyfölényben a SZEOL, a komoly gólhelyzetek a vendégek előtt adódtak. Ennél több kell a szegediektől a folytatásban.

42. perc: Kis híján öngól született! Gajág alapvonali beadásába Patály ért bele érdekes módon, a labda végül a pár centivel a keresztléc felett hagyta el a játékteret.

38. perc: Az első félidő hajrájához érkezve teljesen átvette az irányítást a SZEOL: Ondrejó beadására ketten is érkeztek a hosszú oldalon, Péter és Grünvald azonban egymást zavarták, így egyikőjük sem tudta kapura juttatni a labdát.

36. perc: Oldalról végezhetett el Ondrejó egy szabadrúgást, amit a kapu előterébe tekert, Gajág meg is tudta csúsztatni a labdát, a fejes hárítása azonban nem okozott gondot Iváncsics kapusnak.

34. perc: Ez komoly lehetőség volt! Egy gyors ritmusváltást követően, Ondrejó kitette a labdát szélre Gajágnak, aki egy állítást követően centerezett Péter elé, a támadó azonban a lövés pillanatában elbicsaklott, így odalett a helyzet.

33. perc: Péter játszotta meg Ondrejót a tizenhatos sarkánál, aki egyből középre is tette a labdát, de egy becsúszó védő lekapcsolta az átadást.

30. perc: Az utóbbi percekben átvette az irányítást a hazai csapat, de lövőhelyzetet még nem tudtak kialakítani a szegediek.

27. perc: Beretka próbálkozott egy indítással, Pócs azonban hiába szaporázta lépteit, nem tudta utolérni a labdát.

24. perc: Eléggé csapkodó a játék – egyik csapat sem tudja huzamosabb ideig megtartani a labdát.

22. perc: Újabb veszélyes szegedi szabadrúgás! Gyakorlatilag a tizenhatosról végezhetett el a SZEOL egy szabadrúgást, Grünvald tekerése azonban elkerülte a kaput.

20. perc: Torkos baloldali beadása a kapu mögé csavarodik. Szerencse, mert Hamar már gólra éhesen érkezett a tizenhatoson belül.

18. perc: Itt a válasz! Péter Antal 24 méterről elvégzett szabadrúgása centikkel ment el a jobb kapufa mellett.

15. perc: Ajtó ablak ziccerben hibázott Namquita! Egy középpályán elveszített labdából megindultak a vendégek, majd Namquita egészen a tizenegyes pontig vezethette a labdát, szerencsére a lövésre már nem maradt elég ereje, így Leindler könnyűszerrel hárította a hazaadás szerű próbálkozást.

13. perc: Ondrejó zavartalanul vezethette a labdát a tizenhatosig, de csak odáig – a lövését blokkolni tudták a vendég védők.

9. perc: Gajág jobboldali beadása pontatlan volt a középen érkező társaknak.

6. perc: Még mindig csordogálnak a nézők a lelátóra – körülbelül 300-an lehetünk a Vasutas Stadionban.

3. perc Megvolt az első komoly lehetőség a meccsen: Torkos ugratta ki Namquitát, Leindler rosszul jött ki, így a támadó átbírta venni a labdát a tizenhatoson belül, Rácz azonban az utolsó pillanatban menteni tudott.

2. perc: Az első lövés a szegediek nevéhez fűződik: Pócs kavargatott a tizenhatos előterében, majd le készítette a labdát Péternek, aki azonban méterekkel a kapu fölé lőtt.

1. perc: A mérkőzés egy perces gyászszünettel kezdődött: a 74 éves korában elhunyt Géczi Istvánra, a Ferencváros egykori legendás kapusára emlékeztek a jelenlévők. A vendégek kezdték a találkozót.

15:25: Érkeznek a csapatok: A SZEOL a szokásos fekete mezében, míg a Taksony csapata fehér szerelésben lép pályára.

15:20: A Taksony az eddigi három idegenbeli meccsén mindössze két pontot szerzett, ugyanakkor az előző fordulóban hazai pályán 3-1-re legyőzték a tavalyi bronzérmes Iváncsa csapatát.

15:15: Köszöntjük kedves olvasóinkat az SZVSE-Stadionból. Negyed óra múlva kezdetét veszi az idén még veretlen SZEOL, és az újonc Taksony összecsapása. A szegediek a tabella második helyéről, míg a vendégek a nyolcadik pozícióból vághatnak neki a mai találkozónak. 

 

Forrás: szegedma.hu