Egy büntető pecsételte meg a SZEOL sorsát

kép

Hiába küzdött, minimális arányú vereséget szenvedett a SZEOL a Balmazújvárostól első hazai 2017-es meccsén.

Két helyen változtatott a múlt heti, Cegléd elleni győztes csapatán a Balmazújváros elleni mérkőzésen Zoran Kuntic, így Nikola Maksimovic helyett Grünvald Attila, míg Mendebaba Szása helyett Stefan Tomisic kapott helyet a SZEOL kezdőjében a liga egyik legerősebb csapata ellen.

Aktívabban kezdte a meccset a Balmazújváros, amely beszorította az első percekben a SZEOL-t, de helyzetig nem jutott: ezt követően ugyan teljesen kiegyenlített meccs zajlott a pályán, ám az első negyed óra végén Gál Szabolcs tizenhatoson belüli lerántásáért büntetőt rúghattak a vendégek. A korábbi élvonalbeli középpályás, Heffler Norbert magabiztosan varrta fel a labdát a felső sarokba, ezzel megszerezte a vezetést csapatának. A SZEOL mezőnyben abszolút egyenrangú partnere volt ellenfelének, és fél óra után csak pár centi választotta el attól a kék-feketéket, hogy ne egyenlítsenek: Vágó Levente ívelt labdáját Buzási Péter fejelte a keresztlécre.

A fordulás után is nagyjából hasonlóan nézett ki a meccs: a SZEOL ugyan ment előre, de nehezen talált rést a balmazújvárosi védelmen, a vendégeknek pedig tökéletes volt az eredmény, így nem kockáztattak sokat. Az utolsó negyed órára élénkült meg újra a játék: előbb a csereként beállt Mihály Dávid, majd Gál Szabolcs szerezhetett volna gólt, de előbbi átlövése elkerülte a kaput, míg a védő lövése egy szöglet utáni kavarodásnál nem talált utat Horváth László kapujába. A legvégén lezárhatta volna a meccset Feczkó Tamás együttese, de kimaradt a közeli lehetőség, így az első félidőben esett büntető eldöntötte a három pont sorsát.

Bánhatja ezt a meccset a SZEOL, mert abszolút benne volt az, hogy legalább egy pontot itthon tartanak Péter Antalék, így azonban Zoran Kuntic először kapott ki a Tisza-parti csapat edzőjeként. A SZEOL a következő héten a tizenhatodik Budaörs otthonában lép pályára.

Merkantil Bank Liga NB II., 22. forduló

SZEOL SC – Balmaz-Kamilla Gyógyfürdő 0 – 1 (0-1)
Szeged, SZVSE stadion, 600 néző. Vezette: Böcskei Balázs (Vígh-Tarsonyi Gergő, Szvetnyik Bence).
SZEOL: Prokop – Ikonomu, Vágó, Fehér, Grünvald (Maksimovic, 75′), Gál, Buzási (Kéri, 75′), Ferkó, Nagy R. (Mihály, 70′), Tomisic, Péter. Vezetőedző: Zoran Kuntic.
Balmazújváros: Horváth L. – Belényesi, Bódis, Heffler (Fekete, 61′), Kovács Á. (Farkas B., 80′), Németh Á., Rus, Sigér, Tamás, Vachtler, Vajda (Kamarás, 90+2′). Vezetőedző: Feczkó Tamás.
Gól: Heffler (16′, büntetőből).
Sárga lap: Gál (15′) ill. Kovács Á. (42′), Bódis (62′), Tamás (90+1′).

Zoran Kuntic: “Semmi rendkívüli nem történt, a jobb csapat győzött. Próbáltuk megnehezíteni a dolgukat, de csináltunk egy tizenegyest, amit nem szabadott volna. Ezt követően futottunk az eredmény után, a Balmazújváros azonban az egyik legstabilabb csapat az NB II-ben. Nem jöttünk ki jól a kavarodásokból sem, megérdemelten nyertek a vendégek. Nem szégyen kikapni tőlük, de nagyon kár azért a hibáért, mert ezt nem lehet megcsinálni ilyen szinten. Gál Szabi előtte és utána is hiba nélkül játszott, biztosan segíteni fog majd még a csapatnak. Azt beszéltük a játékosokkal, minden bedobás és szöglet fontos, mert ezek is eldönthetik, ki jut fel és ki marad bent. Próbáltuk a széleket megerősíteni, ez nagyjából sikerült is. Nekünk kockáztatnunk kell a későbbiekben is.

Feczkó Tamás: “Nem ez volt életünk meccse, de ezért is három pontot adtak. A hazaiak mindent megtettek annak érdekében, hogy legalább egy pontot itthon tartsanak. Zoran jól felkészítette a csapatot, ha egy kicsit nagyobb szerencséjük van, akkor egy döntetlent elérhettek volna. Jobb lett volna játszani a múlt héten, most a tudásunk alatt játszottunk, de fontos volt, hogy Szegedről is három ponttal távozhattunk. Az erőnléti edzőnk gyerekkora után újra jó élménnyel távozhatott erről a pályáról.”

A forduló többi mérkőzésén:

Vác FC – Dorog 1-0 (0-0) Gól: Balajti Á.
Cigánd SE – Ceglédi VSE 1-2 (0-1) Gól: Popescu G. ill. Gaszner R., Karacs P.
Credobus Mosonmagyaróvár – BFC Siófok 1-2 (0-1) Gól: Lázár P. ill. Petneházi M., Nagy D.
ZTE FC – Nyíregyháza 3-1 (1-0) Gól: Jakab D. (2), Deutsch B. ill. Takács T.
Swietelsky-Soproni VSE – Soroksár SC 1-1 (0-0) Gól: Eszlátyi I. ill. Pál A.
Békéscsaba 1912 Előre SE – Budaörs 1-1 (0-0) Gól: Fábio ill. Stieber A.
Aqvital FC Csákvár – Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-3 (0-1) Gól: Király P., Andorka P., Mészáros M.
Puskás Akadémia FC – HR-Rent Kozármisleny 2-0 (1-0) Gól: Prosser D., Lencse L.

A Kisvárda Master Good – Szolnoki MÁV FC mérkőzést március 24-én rendezik.