Egy góllal vesztette el a dél-alföldi rangadót a SZEOL

kép

Ismét egygólos vereséget szenvedett a SZEOL SC, amely a hétközi fordulóban Békéscsabán maradt alul.

A vasárnapi, Sopron elleni vereséget követően a liga egyik élmenőjénél, a Békéscsabánál vizitált a SZEOL SC. A szegediek kezdőjében hosszú idő után kapott szerepet Beretka Péter és Harsányi István, valamint ezúttal Nagy Richárd és Rácz László is ott volt a kezdő sípszótól.

Negyed óra elteltével pörögtek fel az események: előbb Kelemen Dávid szöglet utáni fejesét szedte ki Leindler Domonkos, majd a túloldalon Beretka Péter és Harsányi István szerezhetett volna gólt. A félidő felétől inkább mezőnyjáték folyt a pályán, a SZEOL stabilan játszott, és úgy tűnt, sikerül is 0-0-al szünetre vonulnia, azonban Kelemen Dávid másodjára már nem rontott fejjel egy szabadrúgást követően, így egy perccel a szünet előtt megszerezte a vezetést a Békéscsaba.

A fordulást követően Beretka szerezhetett volna újra gólt, de a korner utáni fejesénél nagy bravúrt mutatott be Ribánszki László. Főképp a rögzített helyzetek után tudott veszélyeztetni a SZEOL, míg a Csaba olykor felpörgette a játék ritmusát, de növelni nem tudta előnyét – négy perccel a rendes játékidő letelte előtt Viczián Ádám csavarása a kapufán csattant. Az utolsó percekben nyílt játék zajlott a pályán, de az eredmény már nem változott: a szezonban már sokadjára szenvedett egygólos vereséget a SZEOL, amelynek egyre kevesebb reménye maradt a bent maradás kiharcolására.

Hétvégén egy közvetlen rivális, a Kozármisleny érkezik a SZVSE-stadionba, vasárnap 16.30-tól játszik a tavalyi legfőbb ellenféllel a kék-fekete együttes.

Merkantil Bank Liga NB II, 29. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – SZEOL SC 1-0 (1-0)
Békéscsaba, 800 néző. Vezette: Berényi Tamás (Szvetnyik Bence, Máyer Gábor).
Békéscsaba: Ribánszki – Pilán, Kelemen, Szélpál, Fabio, Bagi, Viczián, Birtalan, Beszterczei (Spitzmüller, 85′), Tóth D. (Nagy I., 53′), Gyurján (Gránicz, 79′). Vezetőedző: Boér Gábor.
SZEOL: Leindler – Ikonomu, Gál, Vágó, Fehér, Harsányi (Buzási, 73′), Rácz, Mendebaba (Ferkó, 73′), Nagy R., Beretka, Tomisic (Kéri, 65′). Vezetőedző: Zoran Kuntic.
Gól: Kelemen (44′).
Sárga lap: Szélpál (33′), Viczián (63′) ill. Ferkó (78′).

Zoran Kuntic: “Közel álltunk ahhoz, hogy pontot szerezzünk egy nagyon jó csapat otthonában, voltak is ziccereink, de kihagytuk azokat.