Egy kihagyás döntött a SZEOL SC-HFC meccsen

kép

Az első félidő közepén egyszer hibázott a HFC védelme, ezt meg is büntette a SZEOL SC a labdarúgó NB III megyei rangadóján.

SZEOL SC–Hódmezővásárhelyi FC 1–0 (1–0)

Labdarúgó NB III, Közép csoport, 11. forduló. Szeged, SZVSE-stadion, 300 néző. Vezette: Bálint Attila – közepesen (Pogonyi, Vrbovszki).

SZEOL SC: Leindler 6 – Gajág 6, Rácz 7, Gál 6, Grünvald 7 – Buzási (Pócs –, 82.), Lévai 7, Horváth P. 6 (Tomisics –, 87.), Kozics 6 (Forró 6, 59.) – Beretka 6, Péter 6. Vezetőedző: Siha Zsolt.

HFC: Krnács 5 – Jankelic 5 (Bartyik N. –, 82.), Tóth J. 5, Szabó Cs. 5, Darida 5 – Katona 6,5, Koncz 5 (Szabó M. –, 65.), Komáromi 5, Geiger 5, Hrabovszki 6,5 – Kecskeméti 5 (Bódai – a szünetben). Vezetőedző: Szűcs Róbert.

Gólszerző: Beretka (26.).

Egyetlen hiba eldöntötte a labdarúgó NB III Közép csoportjának megyei rangadóját. A SZEOL SC–HFC mérkőzés első félidejének kiegyenlített játékát a játékrész felénél Buzási jobb szélen vezetett akciója törte meg: a szegediek játékosa szabadon adhatott be, az érkező Beretka előtt elcsúszott a vásárhelyi védő, így a SZEOL csatára szabadon passzolhatta a kapuba a labdát az ötösről. Az első játékrészben Beretka visszaadhatta volna a gólpasszt, de szöglete után Grünvald lövését tolta ki Krnács.

Védekezés közben

Élénkebben kezdődött a második félidő, Péter kapu elé lőtt labdája jelentett veszélyt a vásárhelyi kapura, a vendégek pedig egyre több kontrát tudtak vezetni, viszont ziccerig nem jutottak. A hajrát újból igyekezett megnyomni a HFC, viszont Leindlert nem késztették bravúrra, az utolsó percekben pedig előbb Grünvald beadása után, majd egy keresztlabdát követően Péter ziccerénél is lezárhatta volna a meccset a SZEOL, de nem született újabb gól.

Labdát vezet az egyik játékosunk

Az NB III-as megyei derbit a közelmúltat figyelembe véve nem először Beretka Péter döntötte el, a látványos játék hiányzott, viszont a parázs ezúttal is megvolt: egy belépőt követően Buzási Péter sípcsontjánál szétnyílt a lába, a szegediek gólpasszát jegyző futballistát a mentő vitte el a pályáról.

Foci meccs közben

Siha Zsolt: – Örülünk a három pontnak, olyan meccs volt, amilyet vártunk. Játékunk elmaradt a tudásunktól, de a leglényegesebb az volt, hogy itthon tartsuk a három pontot. Bízom benne, hogy a két sérültem állapota nem komoly, de ez valószínűleg nem fog bejönni.

Szűcs Róbert: – Ismét minket sújtott a játékvezető, hiszen a gól előtt egyértelműen két kézzel ellökték a védőnket. Egygólos meccset vártam, az is lett, de azt nem mi szereztük. A játékunk rendben volt, örömmel láttam, hogy kapaszkodnia kellett a Szegednek, egy pillanatnyi kihagyás döntött ma.

Forrás: delmagyar.hu