Fontos meccset bukott a SZEOL a Sopron ellen

kép

Egyenlítenie ugyan sikerült a SZEOL-nak, de egyetlen jól eltalált lövéssel mindhárom pontot elvitte a Sopron Szegedről.

A Sopron ellen már nagyobb reményekkel vághatott neki a meccsnek a SZEOL SC, mint a korábbi, idei hazai meccseinél. Ennek megfelelően bátran is kezdett a SZEOL, de igazán nagy bravúrra nem volt szükség Heinrich Márktól, a vendégek kapusától. A pörgős kezdést követően leült kicsit a meccs, majd bő fél óra elteltével, teljesen váratlanul megszerezte a vezetést a Sopron, miután Németh Milán fordulhatott kapura jó húsz méterről, pontos lövésével előnybe kerültek a vendégek – ám mindössze kilenc percig, mert még a szünet előtt Kéri Tamás visszagurított labdáját Grünvald Attila passzolta a bal alsóba, ezzel még a fordulás előtt egalizált a SZEOL.

A szünet után sem tudott igazán a másik fölé kerekedni egyik fél sem, kisebb lehetőségek ugyan akadtak mindkét oldalon, és nagyon úgy nézett ki, hogy döntetlen lesz a vége, azonban 12 perccel a vége előtt a csereként beállt Garda Géza érkezett a második hullámban, és szabadon lőhetett, ballábas bombája pedig a jobb felsőben kötött ki, 1-2. A végén az ikszért ment előre a kék-fekete együttes, amelynek Péter Antal lehetőségénél meg is volt a labdája a döntetlenhez, de kevéssel mellé csorgott labdája, így a Sopton november vége óta először tudott meccset nyerni – a SZEOL pedig megint egy egygólos vereséget szenvedett, és továbbra is sereghajtó, immáron egyre reménytelenebb helyzetben.

A jövő héten két fordulót is rendeznek az NB II-ben, előbb szerdán Békéscsabán lépnek pályára Vágó Leventéék, majd vasárnap a Kozármisleny érkezik a SZVSE-stadionba.

Labdarúgó NB II, 28. forduló

SZEOL SC – Swietelsky-Soproni VSE 1 – 2 (1-1)
Szeged, SZVSE-stadion, 500 néző. Vezette: Takács Tamás (Buzás Balázs, Medovarszki János).
SZEOL: Leindler – Ikonomu, Vágó, Fehér, Buzási, Grünvald (Tomisic, 80′), Búrány, Mendebaba (Nagy R., 65′), Ferkó (Rácz, 85′), Kéri, Péter. Vezetőedző: Zoran Kuntic.
Sopron: Heinrich – Fehér, Póti, Tóth D., Szellák (Garda, 74′), Erdélyi, Sifter, Nagy P. (Csordás, 85′), Németh M., Gyürki (Kapacina, 74′). Szakmai igazgató: Supka Attila.
Gól: Grünvald (44′) ill. Németh M. (35′), Garda (78′).
Sárga lap: Németh M. (62′).

Zoran Kuntic: “Hasonló meccset játszottunk, mint az eddigi találkozók alatt. A második félidőben az volt a döntő, hogy melyik csapat hibázik előbb, sajnos ezek megint mi voltunk, pedig rengeteget beszélünk ezekről a szituációkról. Olcsó gólt kaptunk, sajnos kevés a tapasztalatunk ehhez az osztályhoz.”

Supka Attila: “Bízom benne, hogy ez a fontos győzelem elindítja felfele a csapatomat.”