Fordulatos hajrá után játszott döntetlent a SZEOL a Szparival

kép

Bár egészen a legvégéig hátrányban volt, az utolsó pillanatban csak a kimaradt tizenegyesnek köszönhetően nem nyert a SZEOL a Nyíregyháza ellen.

A Nyíregyházát fogadta utolsó hazai mérkőzésén a SZEOL SC, a hazaiakat újra segítették az ultrák a lelátóról, akiknek lengyel barátaik, a Wisloka szurkolói is segítettek.

Mintegy negyed órát kellett várni az első kaput eltaláló lövésre, a mezőnyben aktívabb Spartacus Rezes László révén veszélyeztette Prokop Rostislav kapuját, de a kapáslövés nem okozott nagy gondot a szegedi kapusnak. Öt perccel később már más volt a helyzet: Rezes ezúttal lendületből vezethette a védelemre a labdát, a kifutó Prokop lábai között pedig közelről a kapuba lőtt, 0-1. Nem sokkal később Kónya Márk cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd a szegedi védők gyűrűjében egy visszacsel után a földre került, Kovács J. Zoltán játékvezető pedig büntetőt ítélt a vendégeknek: a labda mögé a korábbi válogatott csatár, Rudolf Gergely állt, és léc alá tartó lövésébe ugyan belekapott Prokop, de végül a gólvonal mögé hullott a labda, így alig fél óra elteltével kétgólos hátrányba került a SZEOL. Viszont nem úsztak el teljesen a szegedi remények, miután Harsányi István lapos beadására a hosszún Mihály Dávid érkezett, akinek a labdája szintén befele pattant a kapufáról, így hamar sikerült szépítenie a kék-feketéknek. Sőt, két perccel később Kéri Tamás akár egyenlíthetett is volna, de bombája elzúgott a keresztléc felett.

A szünet után Úr László távoli löketénél kellett résen lennie a SZEOL kapusának, majd Nagy Richárd és Hermány Bence két szabadrúgásnál is összecsapott, de mindkétszer a kapus nyert. A félidő felénél újra kettővel vezethetett volna a Szpari, de a felpördülő labda a keresztlécről vágódott le, így maradt az 1-2. Nagyon úgy tűnt, ez is marad a vége, ám az ekkor kicsit leülő meccs az utolsó percekben váratlan fordulatot hozott: Dvorschák Gábor két perc alatt két sárgát is összeszedett, a második megmozdulásánál Mihály Dávidot rántotta le a tizenhatoson belül, így büntetőhöz jutott a SZEOL is. A labda mögé Nagy Richárd állt, aki magabiztosan értékesítette a büntetőt, így egalizált – a slusszpoén azonban még hátravolt, miután a középkezdést követően még eljutott a vendégek kapujáig a SZEOL, a tizenhatos oldalánál a labdát befele toló Kéri Tamást felvágták, így a meccs harmadik, a második szegedi tizenegyes következhetett. Ezt is Nagy Richárd vállalta, csakhogy félmagas lövését Hermány kiütötte – így megmentett egy pontot a Nyíregyházának.

Bár egészen a kilencvenedik percig távol állt tőle, végül még is nagyon közel volt a győzelemhez a SZEOL, de a kétgólos hátrányból való fordítás nem jött össze, így döntetlennel búcsúzott hazai közönségétől a SZEOL. Zoran Kuntic együttesére még egy mérkőzés vár az idényből, jövő vasárnap Dorogon zárul az idény a szegediek számára.

Merkantil Banki Liga NB II. 37. forduló

SZEOL SC – Nyíregyháza Spartacus FC 2-2 (1-2)
Szeged, SZVSE-stadion, 500 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Garai Péter, Medovarszki János).
SZEOL: Prokop – Ikonomu, Rácz, Gál, Búrány, Vágó, Nagy R., Harsányi, Mihály, Kéri, Péter (Buzási, 75′). Vezetőedző: Zoran Kuntic.
Nyíregyháza: Hermány – Úr, Dvorschák, Rubus, Farkas M., Kártik, Kónya, Tisza (Szécsi, 62′), Rudolf, Rezes, Dragoner (Ötvös, 62′). Vezetőedző: Dajka László.
Gól: Mihály (30′), Nagy R. (90+1′), ill. Rezes (20′), Rudolf (25′, tizenegyesből).
Sárga lap: Vágó (63′), Gál (76′), Rácz (78′).
Kiállítva: Dvorschák (90′).

Zoran Kuntic: “A mai meccs jellemezte az egész tavaszi szezonunkat. Általában jól játszottunk, de pontot nem tudtunk szerezni. Azt beszéltük a kollégával, hogy biztos nem lesz 0-0, igaz, hogy veszélyesen futbalozott a Nyíregyháza, de sokkal erősebb kerettel bír a mienkhez képest. Ezt a különbséget próbáltuk eltüntetni. Szeretném megköszönni a szurkolótábor támogatását, sajnálom, hogy nem nyertünk. Nem mondhatom, hogy egyik meccsen se lett volna helyzetünk, de ezekről már senki nem beszél, gólok nélkül viszont nincsenek pontok. A játékosok sportemberhez méltóan dolgoznak és játszanak, remélem, Dorogon is minimum úgy fogunk játszani, mint ma.

Dajka László: “Jól kezdtük a meccset, ettől függetlenül a hazaik sem futballoztak rosszul, de veszélyesebbek voltunk. Ez két gólban meg is mutatkozott, viszont a SZEOL nyílttá tette a meccset. A második félidőben volt három-négy veszélyes kontránk, amit nem sikerült befejezni. Egy-egy súlyos egyéni hiba miatt kaptunk tizenegyeseket, így a végén örülhettünk a döntetlennek.