Győzelemmel rajtolt a SZEOL

kép

Remek mentalitásban futballozva, legyőzte a csoport favoritjának tartott Pécset a SZEOL a nyitófordulóban.

Több hiányzóval várhatta a SZEOL SC az NB III Közép csoportjának rajtját a Pécs ellen: a szegediektől Buzási Péter, Stefan Tomisic, Péter Antal és Szabó Attila is hiányzott, így a kispadon a legidősebb mezőnyjátékos a 20 éves Benkő Jakab volt.

Már a meccs első perceiben adódott egy-egy lehetőség mindkét csapat előtt, a SZEOL Mihály Dávid passza után Nikola Maksimovic révén veszélyeztethetett volna, majd Rácz Lászlónak kellett résen lennie Frank Richárd lehetőségénél. Az első negyed óra végén előbb Mihály Dávid került ziccerbe, de nem tudta ellőni Gőcze Gergő mellett, majd szinte a következő támadásból Prokop Rostislav nem tudott tisztázni a kapuját elhagyva, azonban Gajág Gergő faultja megakadályozta azt, hogy üres kapura lőhessenek a pécsiek. A félidő felénél már cserélnie kellett a baranyaiak mesterének, Szabó Richárd helyett Kónya Kornél állt be. Az oldalról belőtt labdáknál rendre a SZEOL kapusa volt az úr, így ezekből nem tudott helyzetet kialakítani a PMFC – mi több, négy perccel a szünet előtt Nikola Maksimovic kilépve a védők szorításából közelről mattolta Gőczét, így megszerezte a vezetést csapatának, 1-0. Nem sokkal később a mecsekaljaiak kapusa saját csapattársát, Fellait tarolta le, amikor ismét Maksimovic próbált kibújni egy indítással – a szünetben így el kellett használnia harmadik cserelehetőségét a Pécs mesterének.

A fordulás után hamar megduplázhatta volna előnyét a SZEOL, de Beretka Péter nem tudta átemelni a Pécs kapusát, majd negyed óra elteltével Frank keresztbe passzolt labdája után került nagy helyzetbe a Pécs, de maradt az 1-0. Ezt követően dominálni tudtak a vendégek, aminek az eredménye a hetvenedik percben lett meg: egy jobb oldali szöglet elment a röviden mindenki előtt, a hosszú saroknál érkező Koller pedig becsúszva egalizált, 1-1. Két perccel később Frank lőtte fölé Mojzer György visszagurított labdáját, majd az utolsó tíz perc következett, ahol érezhető volt, a Pécs nem elégedne meg az egy ponttal. Gólt viszont a SZEOL szerzett, Mihály Dávid vert meg a jobb oldalon két védőt is, majd centerezésére Beretka Péter érkezett a védők gyűrűjében, és bepasszolta a kapuba, így öt perccel a rendes játékidő letelte előtt újból előnybe kerültek a szegediek. Jött előre a Pécs minden mindegy alapon, viszont egyenlítési lehetőség már nem adódott előttük – a SZEOL legyőzte a nyitófordulóban a csoport favoritját, és győzelemmel kezdte az NB III-at.

Siha Zsolt tanítványai a következő játéknapon augusztus 19-én a Budapest Honvéd második csapatának vendégei lesznek.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 1. forduló

SZEOL SC – PMFC 2 – 1 (1-0)
Szeged, SZVSE-stadion, 600 néző. Vezette: Csonka Bence (Flinta Zoltán, Viczián Mátyás).
SZEOL: Prokop – Rácz L., Grünvald, Gajág, Lévai, Ondrejó, Forró, Maksimovic (Papp Á., 86′), Kéri, Beretka (Benkő, 90+1′), Mihály (Rabatin, 89′). Edző: Siha Zsolt.
PMFC: Gőcze – Károly (Wittrédi, 59′), Frank, Fellai (Rácz Á. – a szünetben), Turi, Füredi, Kónya D., Puskás, Szabó R. (Kónya K., 23′), Koller, Mojzer. Edző: Márton Gábor.
Gól: Maksimovic (23′), Beretka (85′) ill. Koller (70′)
Sárga lap: Gajág (16′), Prokop (74′) ill. Szabó R. (6′), Füredi (50′).

Siha Zsolt: “Nagyon jó csapatról beszélünk a Pécs személyében, amelyik bőven a favoritja a Közép-csoportnak. Nem azt terveztük, hogy kontrákra fogunk játszani, a srácok önbizalma azért nem verdesi az eget egy ilyen év után, mint a tavalyi. Félve futballoztunk az elején, szerettük volna többet birtokolni a labdát, de ez nem sikerült. Öt-hat lehetőségből sikerült kettőt értékesíteni, de nagy gondot okozott nekünk a pécsi szélsőknek és középpályásoknak. levédekezése, nem volt véletlen a tavaly rúgott majdnem száz góljuk. Meg kell jegyezzük, van néhány sérültünk, a héten Szabó Attila is lebetegedett, ma csak utánpótlás-korú játékosok ültek a kispadon.