Kikapott a Cigándtól a SZEOL

kép

Nem tudott pontot szerezni a szintén a kiesés elől menekülő Cigánd ellen a SZEOL SC.

A tabellán közvetlenül előtte álló Cigándot fogadta a SZEOL SC az NB II 31. fordulójában, Zoran Kuntic kezdőcsapatában helyet kapott a sérülését követően visszatérő Puskás Csaba, valamint először volt ott a 17 éves Papp Ádám a kezdő sípszónál.

Már a második percben Kéri Tamás gólt szerezhetett volna, miután alaposan lehagyta védőjét, de csavarása elment a kapu mellett. Jól kezdett a SZEOL, Puskás pontrúgásai után is közel járt a gólhoz a kék-fekete együttes, de kimaradtak ezek a lehetőségek, majd fél óra elteltével a Cigánd váltani tudott, és egyre komolyabb helyzeteket dolgozott ki. A félidő hajrája abszolút a vendégeké volt, Katona György távoli kísérlete után Leindler Domonkos mutatott be nagy bravúrt a szegedi kapuban, így a szünetig nem született gól.

A második félidőben már nem tudta olyan nyomás alá helyezni ellenfelét a SZEOL, mint az első 45 perc során: mezőnyben ugyan többet volt a labda Búrány Zoltánéknál, de helyzeteket nem tudtak ezekből kidolgozni – mi több, a második játékrész első negyed órájának végén egy lapos átlövést követően Katona még Leindler mellett is el tudta rúgni közelről, így megszerezte a vezetést a Cigánd. A gól után nem tudott igazán nagy lehetőséget kidolgozni a SZEOL, bár kisebb lehetőségei akadtak a szegedieknek, de az egyenlítés nem sikerült, így a Cigánd is három ponttal távozott a SZVSE-stadionból.

A SZEOL ezzel egyre reménytelenebb helyzetben, hét körrel a vége előtt tizenhét pontnyira van a bent maradó helytől, Zoran Kuntic tanítványai a következő fordulóban a Csákvár vendégei lesznek.

Merkantil Banki Liga NB II. 31. forduló

SZEOL SC – Cigánd SE 0 – 1 (0-0)
Szeged, SZVSE-stadion, 100 néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Garai Péter, Bornemissza Norbert).
SZEOL: Leindler – Buzási, Gál, Ikonomu, Fehér, Búrány, Vágó, Papp Á. (Mihály, 60′), Ferkó (Beretka, 72′), Puskás (Nagy R., 55′), Kéri. Vezetőedző: Zoran Kuntic.
Cigánd: Sánta – Molnár R., Raducu, Katona, Kuti (Popescu, 55′), Sándor T., Baksa, Angyal, Balogh (Csicsvári, 63′), Sergiu, Szilágyi L. (Kasza, 90′). Szakmai igazgató: Szénay Péter.
Gól: Katona (58′).
Sárga lap: Gál (34′).

Zoran Kuntic: “A meccs előtt is elmondtam, hogy valószínűleg az a csapat fogja elveszíteni ezt a meccset, aki kevésbé akarja a győzelmet. Nincs mit szépíteni, az első tíz-tizenöt percben voltak lehetőségeink. Csatár nélkül játsszuk ezt a játékot, ami kész öngyilkosság, a Cigánd azt játszotta, ami játszani kell. Az ellenfél jobban akarta ezt a győzelmet, mint mi, ez volt a legnagyobb hibánk.

Szénay Péter: “Örülök, hogy győztünk, de őszintén megmondva, szomorú vagyok, mert az utolsó bajnokikhoz képest most játszottunk a leggyengébben. Nem így szoktunk játszani, ahogy kezdtünk, átszerveztem a játékot, utána azt tudtuk játszani, amit akartunk. A második félidőben a gólunkat követően alapvető hibákat követtünk el, így a három pontnak örülök, de a játékunknak nem.