Magabiztosan futballozva nyerte a Szeged 2011-Grosics Akadémia a szegedi derbit

kép

Végig fölényben futballozva, 3-1-es győzelmet aratott a Szeged 2011-Grosics Akadémia a SZEOL ellen a szegedi derbin.

Gyorsan megszerezte a vezetést a Szeged 2011-Grosics Akadémia, a tizedik percben egy gyors baloldali akció végén Zádori érkezett középen és a tehetetlen Leindler lábai között a kapuba jutatta a játékszert. A vezető gólon kívül is inkább Klausz László tanítványainak az akarata érvényesült, többet birtokolták a labdát, a SZEOL gyakorlatilag csak másodpercekre tudta magához ragadni a kezdeményezést. A 24. percben aztán növelte is előnyét a Szeged-Grosics, méghozzá egy nem is akármilyen találattal. Tóth Gábor maradt üresen egy pillanatra a tizenhatoson belül, kapásból vette célba a hosszú sarkot, Leindler pedig csak beleérni tudott a jól eltalált bombába, hárítania nem sikerült.

Ezt követően némileg váratlanul szépíteni tudott a SZEOL. Nagyjából 30-35 méterre Szántai Levente kapujától végezhettek el szabadrúgást a hazaiak, amelyet Puskás hajtott végre. A szabadrúgás laposan, viszonylag erőtlenül is tartott éppen Szántai kezébe, azonban az utolsó pillanatban felpattant egy görönygön és ezzel nagyon becsapta a vendégek kapusát, aki így tehetetlenül konstatálta, ahogy a labda a hálóban landol.

A második félidő elején sem változott a játék képe, a vendégek irányították a találkozót, bár volt sansza az egyenlítésre Lóczi István csapatának, Rácz László egy szöglet után csúsztatta meg a rövid saroknál a labdát, ami kishíján utat is találta a Szeged-Grosics kapujába. A három pont sorsát végül Germán Tamás döntötte el egy jobboldali akció után, amikor is a fejére kanyarított labdára tökéletes ütemben érkezett és tisztán fejelt Leindler kapujába.

Merkantil Bank Liga NB II, 20. forduló

SZEOL SC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-3 (1-2)
Szeged, SZVSE Stadion, 800 néző. Vezette: Farkas Tibor (Vígh-Tarsonyi Gergő, Garai Péter).
SZEOL: Leindler – Grünvald, Búrány, Puskás, Péter, Gajág (Tomisic 66′), Vágó, Schrammel (Lévai 46′), Rácz, Maksimovic, Ikonomou. Vezetőedző: Lóczi István
Szeged 2011: Szántai – Horváth, Tóth G., Coroian, Germán, Mészáros, Farkas, Achim, Zabari, Király (Farkas A. 62′), Zádori (Balogh 77′). Vezetőedző: Klausz László
Gól: Puskás (27′) ill. Zádori (10′) Germán (80′), Tóth G. (24′)
Sárga lap: Germán (80′), Coroian (82′)

Lóczi István: “Teljesen másképp kellett játszanunk, mint az előző két mérkőzésen, fel kellett vállalnunk egy nyílt játékot, amit mi nem tudunk. A zárt védekezés jobban ment volna, a két gyors góllal elment az ellenfél, de sikerült visszajönnünk a meccsbe egy érdekes góllal. Próbálkoztunk a második félidőben, de a hibánkat kihasználta ellenfelünk, amely több minőségi játékossal rendelkezik, egységes, jó csapat. Teljesen megérdemelt a Szeged 2011 győzelme. Nehéz helyzetben van a csapat, minimálisra csökkent a bent maradás esélye.”

Klausz László: “A játékunk hagyott kivetnivalót maga után, a bírók sem hagyták azt az agresszív játékot, amit mi szeretünk játszani. Ettől függetlenül elégedett vagyok a csapattal, a védelmünk megint jól vizsgázott. A helyzetkihasználásunk nem volt rossz, a jövőben ezen javítanunk kell annak érdekében, hogy a középmezőnyből el tudjunk mozdulni. A helyezésünk miatt csalódott vagyok, szűk a keretünk, egy pici szerencsénk is van, hogy nem esett ki több játékosunk. Mindig megtöltöttük tartalommal a játékot, csak elöl hiányzott az a pici kreativitás.”