Megszakadt a SZEOL pont nélküli sorozata

kép

Egy pontot itthon tartott a Dorog ellen a SZEOL SC, amely sokat dolgozott az ikszért azt követően, hogy hátrányba került – ezzel hosszú idő pontot szerzett a szegedi együttes.

Hazai pályán is bemutatkozhatott a SZEOL SC új vezetőedzője, Lóczi István: a Tisza-partiak a nyíregyházi vereséget követően a hétközben az MTK-t verő újonc Dorogot fogadták a SZVSE-pályán. A szegediek mestere a múlt héten eltiltás miatt kimaradt labdarúgók közül Gajág Gergőt és Péter Antalt is a kispadon kezdette, a múlt heti kezdőhöz képest csupán a kiállított Lévai Norbert nem volt ott a csapatban a kezdő sípszónál.

A hatodik percben aztán máris változtatnia kellett a SZEOL trénerének, miután Kéri Tamás jelezte, nem tudja tovább folytatni a játékot, így Péter Antalt küldte pályára Lóczi István – ezzel a csereként beállt játékos lépett be centernek, míg Nikola Maksimovic kihúzódott a szélre. Éppen a vajdasági támadó ívelt középre nem sokkal később, de Schrammel Ádám fejese kevéssel elkerülte a dorogi kaput. A túloldalon Medgyes Zoltán akár többet is kihozhatott volna lehetőségéből, miután egy balról belőtt labdát követően egyedül maradt, de az oldalhálóba lőtt, majd ismét Maksimovic volt a főszereplő, de most lövését kellett védenie Szemerédi Norbertnek. Péter Antal lövése sem sokkal kerülte el a vendégek kapufáját – megvoltak a SZEOL lehetőségei a vezetés megszerzésére, de ehhez rendre hiányzott egy kicsi pontosság. Fél óra elteltével inkább a biztonságra törekedtek a csapatok, ekkor közel sem volt annyi helyzet, mind a játékrész addig eltelt ideje alatt: igaz, Vágó Levente fejese egy szépen felépített akció után szintén veszélyt jelentett a Dorog kapujára. Teljesen kiegyenlített meccs folyt az első félidőben, bár a SZEOL többet lőtt kapura, de a gól hiányzott a kék-feketék játékából.

A szünet után egy egészen másik Dorog jött ki a pályára: Kővári Róbert és Medgyes Zoltán is többször veszélyeztette Leindler Domonkos kapuját, de igazán nagy bravúrra nem volt szüksége a szegediek kapusának. Igaz, a legnagyobb lehetőséget ekkor a SZEOL hagyta ki: Maksimovic centerezésére Péter Antal érkezett, és bár előtte volt az üres kapu, nem tudta már fejjel a gólvonal mögé küldeni a labdát. A félidő közepén aztán megszerezte a vezetést a Dorog, egy szabadrúgásra érkezett a vendégek kapitánya, Berkó Ádám, aki mindenkinél magasabbra emelkedett, és a léc alá bólintotta a labdát, 0-1. A kapott gól azonban nem fogta meg a SZEOL-t, amely továbbra is oda tudott kerülni a Dorog kapuja elé, de nem sikerült bepréselni a labdát: végül egy távoli lövés hozott változást, tíz perccel a lefújás előtt Puskás Csaba távoli bombája jött le Szemerédi segítségével a keresztlécről, a lecsorgót pedig Schrammel Ádám pofozta közelről a kapuba, 1-1. Az utolsó tíz perc abszolút a szegedieké volt: a csereként beállt Stefan Tomisic és Németh László is megszerezhette volna akár a győzelmet is csapatának – a Dorog szögletét pedig Puskás vágta ki a gólvonalról, így végül lüktető meccset követően sikerült hátrányból felállni a SZEOL-nak, amelynek a végén még a győzelemre is volt esélye, de végül döntetlenre végzett a Doroggal.

A SZEOL SC ezzel kilenc meccs után szerzett gólt és pontot, legutóbb szeptember 14-én, Sopronban talált be az együttes, ám a mai meccsel megszakadt ez a sorozata, ez volt a szegediek szezonbeli második döntetlenje. Az idény azonban még nem ért véget: ezüstvasárnap még játszanak az NB II-es együttesek, ráadásul szegedi rangadót rendeznek jövő vasárnap, hiszen a Szeged 2011-Grosics Akadémiát fogadják a SZVSE-stadionban Grünvald Attiláék.

Férfi labdarúgó NB II, 19. forduló:

SZEOL SC – Dorogi FC 1 – 1 (0-0)
Szeged, SZVSE-stadion, 350 néző. Vezette: Böcskei Balázs (Kovács II. Gábor, Szvetnyik Bence).
SZEOL: Leindler – Ikonomu, Vágó, Rácz, Grünvald, Kéri (Péter, 6′), Búrány, Forró (Németh L., 78′), Schrammel, Puskás, Maksimovic (Tomisic, 70′). Vezetőedző: Lóczi István.
Dorog: Szemerédi – Grabant P., Csató, Füredi, Vígh, Berkó, Mészáros Á. (Kovács I., 75′), Grabant B., Bor, Kővári (Sitku, 67′), Medgyes (Szedlár, 90′). Vezetőedző: Németh Szabolcs.
Gól: Schrammel (80′) ill. Berkó (65′).
Sárga lap: Forró (33′), Schrammel (64′) ill. Mészáros Á. (69′), Bor (87′).

Lóczi István “Megleptek a vendégek a felállásukkal, ráadásul a korai, kényszerű csere is hátrányosan érintett minket. A második félidőben megérdemelten szerzett vezetést a Dorog, amelyben egy jó csapatot ismertünk meg. A végén még benne volt a győzelem is, ez sajnos nem sikerült, de érzésem szerint megérdemelt lett volna.”

Németh Szabolcs: “Győzni jöttünk Szegedre, így sajnáljuk, hogy ez nem sikerült. Úgy érzem, a hazaiak hozzáállásban múltak felül bennünket. Az eredményt és a játékunkat nem foghatjuk a hétközi Magyar Kupa mérkőzésre, hiszen egy teljesen másik csapat játszott ott, mint ma.”