Nem sikerült az egyenlítés kétgólos hátrányból a SZEOL-nak Siófokon

kép

Szűk fél óra alatt kétgólos hátrányba került a SZEOL a Balaton partján, és ugyan a szegedieknek a szépítés összejött, de a pontszerzés már nem.

Hamar hátrányba került a SZEOL SC Siófokon: a szezonban a szegediekre legkomolyabb verést együttes őszi meccsén szikrázó játékosa, Petneházi Márk ezúttal is betalált, mindössze öt perc elteltével – mi több, még fél óra sem ment el a meccsből, amikor egy szöglet után Elek Bence fejesével már 2-0 állt az eredményjelzőn ; Zoran Kuntic pedig azért lehetett igazán bosszús, mert a SZEOL a legnagyobb lehetőségeket is elpuskázta, így hiába állt a kapuval szemben, tíz méterre Mendebaba Szása, nem váltotta gólra a lehetőséget, a túloldalon viszont kíméletlen volt a Siófok.

A szünet után sem adta fel a kék-fekete együttes, amely jobban is “tette” a labdát, mint a vendéglátók, azonban gólt csupán hét perccel a vége előtt szerzett, amikor Búrány Zoltán okosan, fejjel tette le a labdát a csereként beállt Beretka Péternek, akinek lövése ugyan irányt változtatott egy védőn, de a kapuba jutott. Hiába telt inkább szegedi fölénnyel a második félidő, a rutinos Balaton-partiak a végén okosan futballozva kibekkelték már a hátralévő időt, így a szünet előtt szerzett két góljuknak köszönhetően otthon tartották mindhárom pontot – a SZEOL pedig a szezonban tizenhatodik alkalommal is csupán egy góllal maradt alul.

A SZEOL a jövő héten búcsúzik a szegedi közönségtől erre a szezonra: az idény utolsó hazai mérkőzésén a Nyíregyházát fogadják Vágó Leventéék vasárnap 18 órától.

Merkantil Bank NB II, 36. forduló

BFC Siófok – SZEOL SC 2-1 (2-0)
Siófok, vezette: Dolnegó Bálint (Iványi István, Mohos Milán).
Siófok: Tajti – Tamaskó, Szilágyi Z., Czingráber, Farkas N. Gál M., Berde (Micsinai, 83′), Nagy D. (Kozma R., 90+3′), Petneházi (Berki, 83′), Kovács D., Elek B. Vezetőedző: Disztl László.
SZEOL: Prokop – Ikonomu, Gál Sz., Vágó, Grünvald, Búrány, Mendebaba (Rácz – a szünetben), Nagy R., Mihály (Kéri, 63′), Harsányi (Beretka, 78′), Péter. Vezetőedző: Zoran Kuntic.
Gól: Petneházi (5′), Elek B. (27′) ill. Beretka (83′).
Sárga lap: Farkas N. (45′), Szilágyi (87′), Mogyorósi (87′), Micsinai (90+4′) ill. Búrány (56′), Vágó (72′).

Zoran Kuntic: “Hiába volt tiszta ziccerünk, nem tudtunk ezzel élni, majd megkaptuk a második gólt. A szünet után szerkezetet váltottunk, jobban játszottunk, megvoltak a lehetőségeink is, de ezeket is kihagytuk, így nem tudtunk egyenlíteni. Mezőnyben tetszetősebben mozogtunk a Siófoknál, de a ziccereinket ma sem tudtuk értékesíteni.