Nem sikerült kétszer egyenlítenie a SZEOL-nak Kisvárdán

kép

Újabb egygólos vereséget szenvedett a SZEOL SC, amely a válogatott szünet után Kisvárdán maradt alul.

A szünetet követően ismét a bajnokság egyik legjobb csapata, a Kisvárda ellen lépett pályára a SZEOL SC az NB II-ben.

A szegediek már a hatodik percben hátrányba kerültek, miután egy szabadrúgás utáni lefejelt labdát Vári Barnabás lőtt Leindler Domonkos hálójába. A Kisvárda lendületben maradt, és több alkalommal a szegedi kapus védéseire is szükség volt ahhoz, hogy ne nőjön a SZEOL hátránya – mindezek ellenére a szünet után Kéri Tamás cselezgetett a bal oldalról megindulva, majd kis szerencsével nála maradt a labda, a tizenhatoson belülre érve pedig hátulról buktatták őt, így büntetőhöz jutott a SZEOL: a labda mögé Nagy Richárd állt, aki magabiztosan értékesítette a tizenegyest, így egyenlítettek a kék-feketék.

A folytatásban azonban hamar eszmélt a Kisvárda, és tíz perccel később egy jobb oldali beadásra Oláh Gergő érkezett a második hullámban, és kapásból a hálóba lőtt, ezzel újra vezetett a Kisvárda. A szabolcsiak a hátralévő időszakban is több lehetőséget dolgoztak ki, sőt, egy büntetőt is kihagytak, míg a SZEOL-nak a legvégén Mendebaba Szása révén lett volna egy lehetősége az újbóli egyenlítésre, de löketét blokkolták a védők, így összességében megérdemelten nyert a Kisvárda.

A SZEOL összességében tizenegyedik alkalommal maradt alul egy góllal a bajnokságban, a jövő héten vasárnap a Sopron ellen hazai környezetben próbálhatnak meg javítani Zoran Kuntic tanítványai.

Labdarúgó NB II, 27. forduló

Kisvárda Master Good – SZEOL SC 2-1 (1-0)
Kisvárda, vezette: Bogár Gergő (Kovács II Gábor, Máyer Gábor).
Kisvárda: Ivancsics – Vermes, Fodor F., Talabér, Horváth A., Cseri (Bacsa, 69′), Oláh G. (Minczér, 86′), Vári, Lucas, Gosztonyi, Horváth Z. (Rajczi, 74′). Szakmai igazgató: Révész Attila.
SZEOL: Leindler – Buzási, Gál, Ikonomu, Fehér, Ferkó, Búrány, Vágó, Nagy R. (Mendebaba, 87′), Kéri, Mihály (Péter, 65′). Vezetőedző: Zoran Kuntic.
Gól: Vári (6′), Oláh G. (58′) ill. Nagy R. (47′).
Sárga lap: Fodor F. (47′) ill. Ikonomu (25′).

Zoran Kuntic: “Sok helyzetet alakított de a Kisvárda, Leindler Domonkos jól védett, neki köszönhető, hogy nem lett nagyobb a különbség. Az első félidőben úgy éreztem, túlságosan tiszteltük az ellenfelet. Nem volt könnyű a Kisvárda ellen játszani, de segítettünk nekik. Mutatott játékunk alapján Isten ajándéka lett volna, ha innen egy ponttal távozunk.”