Nyíregyházán sem termett babér a SZEOL-nak

kép

Ezúttal sem tudott gólt szerezni a SZEOL, ráadásul Lévai kiállítása miatt az utolsó percekben emberhátrányba is kerültek, így vereséggel mutatkozott be a kispadon a Tóth Ákost váltó Lóczi István.

Edzőváltáson esett át a SZEOL a héten, Tóth Ákost Lóczi István váltotta a szegedi kispadon. Ahhoz a Nyíregyházához látogattak az NB II 18. fordulójában, akik szintén nem régen váltottak edzőt, és akik Véber Györggyel a kispadon még nem nyertek mérkőzést. Jobban kezdte a találkozót a Szpari, az első percekben benyomta a SZEOL-t a kapuja elé, több szögletet is kiharcoltak, de a mezőnyfölényt nem sikerült gólra váltaniuk. Az első komolyabb szegedi lehetőség Maximovic előtt adódott, aki egy eladott labda után lódulhatott meg a nyíregyházi kapu felé, de hosszan tolta meg a labdát, így nem jutott el lövésig sem. A harmincadik percben szabadrúgáshoz jutott a Nyíregyháza, Tisza Tibor csavarta kapura a pontrúgást, de Vágó önfeláldozó módon fejjel tisztázott. A félidő végén még egy-egy kapuralövést jegyezhettünk fel, előbb Hermány hárította Maksimovic lövését, majd Pölöskey bombázott a kapu fölé, de gólt nem hozott az első játékrész.

A második félidőben aztán góllá érett a nyíregyházi szögletek egyike: Vámos Márkról feledkezett meg a szegedi védelem, aki fejjel juttatta kapuba a labdát. A vezetés megszerzése után megnyugodott a vendéglátó, Előbb Ur, majd Szécsi puskázott el egy lehetőséget, de a második gólt nem sikerült megszereznie Véber György csapatának. A 79. percben aztán végleg megpecsételődött a SZEOL sorsa, Lévai rúgta meg Szokol Zsoltot, a játékvezető pedig piros lappal honorálta ezt a cselekedetet, így az utolsó percekben emberhátrányban kellett volna kiegyenlítenie a Lóczi-csapatnak. Ez azonban nem jött össze, így tovább várat magára a következő SZEOL siker.

Merkantil Bank Liga NB II, 18. forduló

Nyíregyháza Spartacus – SZEOL SC 1-0 (0-0)
Nyíregyháza, Városi Stadion, 800 néző. Vezette: Radványi Ádám (Máyer, Punyi).
Nyíregyháza: Hermány – Szokol, Rubus, Ur, Farkas, Pálinkás (Szécsi 54′), Tamási, Kártik, Vámos (Kónya 79′), Tisza, Pölöskey (Dragóner 64′). Vezetőedző: Véber György.
SZEOL: Leindler – Kéri, Vágó, Rácz, Grünvald (Németh 73′), Schrammel, Búrány, Forró (Tomisic 73′), Lévai, Puskás, Maksimovic. Szakmai igazgató: Lóczi István.
Gól: Vámos (67′)

Lóczi István: “Két hasonlóan nehéz helyzetben lévő csapat találkozott ma, de óriási különbségekkel. Amíg a vendégek mestere minőségi játékosokat tudott becserélni a csapatába, addig nálunk a hiányzók miatt erre nem volt lehetőség. Igazságtalan lennék, ha azt mondanám nem érdemelte meg a győzelmet a Nyíregyháza, mert egy góllal talán jobbak voltak ma nálunk. Ennek ellenére a csapat küzdött, de sajnos nem sikerült pontot szereznünk. Az őszi szezonból hátralévő két mérkőzésnek mindenképpen úgy vágunk neki, hogy szeretnénk pontot vagy pontokat szerezni.”