Péter Antal gólja három pontot ért a SZEOL-nak

kép

Online tudósításunk a mérkőzésről:

 

94. perc: ITT A VÉGE! Kibírta a SZEOL kapott gól nélkül, és ez azt jelenti, hogy Péter Antal szezonbeli első gólja három pontot ért a szegedieknek. Köszönjük a figyelmet.

 

93. perc: Pócs taktikai szabálytalansága sárga lapot ért.

 

92. perc: Kijöttek a szorításból a szegediek, Lévai és Ondrejó a kispesti szögletzászlónál tartogatja a labdát.

 

90. perc: A játékvezető négy percet hosszabbít, ennyit kell még valahogy kibírni.

 

88. perc: Másodpercekre se tudja megtartani a labdát a SZEOL, de a kispestiek támadójátéka kimerül a céltalan ívelgetésekben.

 

86. perc: Banó-Szabó indítására kellett kilépnie Leindlernek.

 

85. perc:  Nagyon nyomnak a hazaiak, teljesen beszorul a SZEOL.

 

84. perc: Kissé beszorul a SZEOL – sarokrúgáshoz jutottak a kispestiek, de Kéri ki tudta fejelni a beadást.

 

81. perc: Tomisics fejelhetett teljesen üresen a tizenhatoson belül, ám a labda messze elkerülte a kaput.

 

80. perc: A mérkőzés utolsó 10 percéhez érkeztünk: az utóbbi percekben nem tudott helyzetbe kerülni a hazai csapat, ám amíg a SZEOL nem zárja le a találkozót egy második góllal, addig még van izgulni valónk.

 

79. perc: Lévai nyert meg egy párharcot 30 méterre a kaputól, majd egy állítást követően kapura szúrta a labdát, centikkel ment csak mellé.

 

78. perc: Egy kisebb kavarodást követően, Pócs tüzelhetett a kígyó térről, ám a lövése célt tévesztett.

 

76. perc: A cserékre cserével reagál Pisont: Kalmár Sándor számára véget ért a találkozó, Greska Bence állt be az utolsó negyed órára.

 

74. perc: Utolsó cseréjét is kihasználja a szegediek mestere: Kozics Barnabás helyére Forró Attila érkezik.

 

72. perc: Siha Zsolt lehozza a gólszerzőt: Pétert Tomisics váltja.

 

70. perc: Rácz tért ölelő indításával egy időben, Péter hámozta ki magát két védő szorításából, majd loholt a labdával a kapu felé, a tizenhatoson belülre érve azonban becsúszva szerelni tudták.

 

68. perc: Elérkeztünk a mérkőzés utolsó negyedéhez, a játékvezető ivószünetet rendel el.

 

67. perc: Hát ezért bizony büntető járt volna! Ondrejó indításával Horváth mehetett volna a tizenhatoson belül, ám Lovric a vállánál fogva lerántotta. A játékvezető megint csak nem ítél büntetőt a szegedieknek. Közben Siha Zsoltot figyelmeztette az asszisztens, hogy ne reklamáljon ennyire.

 

66. perc: Májer bolondította meg Ráczot a tizenhatoson belül, ám a centerezését még éppen időben le tudta kapcsolni Gál.

 

63. perc: A gólt követően megváltozott a játék képe – a kispestiek átvették a kezdeményezést.

 

60. perc: Kettős cserére szánja el magát Pisont: Banó-Szabó érkezik Barta helyére,  Király Olivér helyett pedig Soltész áll be a hazaiakhoz.

 

58. perc: Király Olivér iramodott meg középen, két szegedi mellett el is ment, ám a harmadik – nevezetesen Rácz – már megállította a tizenhatosnál.

 

56. perc: Egy kemény ütközés következtében, Gál Szabolcs szorul ápolásra.

 

53. perc: GÓÓÓÓL! Megvan a vezetés! Ondrejó tanári átadását követően Péter Antal látványos mozdulattal lefordult Lovric-ról, majd egy az egyben vezethette Berlára a labdát, és higgadtan a bal alsóba gurította a játékszert.

 

52. perc: Kéri Tamás remek egyéni megmozdulását követően a jobb szélről középre tekerte a labdát, középen többen is várták gólra éhesen a játékszert, végül Péter ugrott a legmagasabbra, ám méterekkel mellé csúsztatott.

 

49. perc: A Szentlőrinc ellen egységesebb volt a szegediek letámadása, most elsősorban Péter Antal az, aki egyedül próbál zavart kelteni a kispestiek labdakihozatalánál, vajmi kevés sikerrel.

 

47. perc: Egy szegedi sarokrúgás rúgást követően Kozics próbálkozott fejjel, a labda azonban elakadt egy kispestiben – a vendégek azt reklamálják, hogy kezet ért a labda, a játékvezető sípja azonban néma maradt.

 

46:perc: Elkezdődött a második félidő.

 

17:58: Cserélt a szünetben Siha Zsolt: Göncző László helyén Horváth Péter a folytatásban.

 

17: 50: Az első játékrészben hiába birtokolta többet a labdát a szegedi együttes, nem tudtak azon a fordulat számon pörögni Siha Zsolt tanítványai, mint múlt héten. A Kispest többször is veszélyes kontrát vezethetett, ám a legnagyobb lehetőséget mégis a kék-feketék védelmének ügyetlensége szülte büntető formájában. Kovács Nikolasz azonban nem tudta értékesíteni a tizenegyest, így egyelőre gól nélküli döntetlen a mérkőzés állása.

 

SZÜNET

 

45. perc: Nem hosszabbít az első félidő végén a játékvezető, így negyvenöt percnyi játékot követően 0-0 a mérkőzés állása.

 

42. perc: KIMARADT BÜNTETŐ! Komikus jelenetek után tizenegyeshez jutott a Kispest: Gál adta szörnyen rosszul haza a labdát, Leindler feje fölött átszállt, de még a gólvonal előtt Rácz beérte a játékszert, az érkező támadóval azonban Leindler ütközött ezért tizenegyest ítélt Juhász Dávid sporttárs. Kovács Nikolasz büntetője a keresztlécen  csattant.

 

40. perc: Óriási helyzet maradt ki! Kéri csavarta be a labdát az ötösre, Péter Antal azonban a kapus kezeibe fejelte a labdát.

 

39. perc: Göncző próbálkozott távolról, a fű alatt surranó lövése épphogy csak elkerülte a jobb alsót.

 

38. perc: Egy rosszul elvégzett szegedi sarokrúgást követően, Göncző veszítette el a labdát a félpálya felénél, és ebből indulhattak öt a három ellen a kispestiek, Király Olivér kiugratását azonban lefülelte Lévai.

 

36. perc: Lévai és Kovács szólalkozott össze egy taktikai falultot követően, a játékvezető azonban továbbra sem vette elő a lapjait.

 

33. perc: Lovric kőkemény belépőjét követően, Kérit kell ápolni.

 

30. perc: Kéri viharzott el a jobboldalon, majd az alapvonalról a centerezett, a kivetődő Berla azonban el tudta halászni a labdát Göncző elől.

 

26. perc: A szegediek tizenegyest reklamálnak! Pócs játszotta meg a szélen teljesen üresen álló Kérit, aki állítás nélkül a kapu előterébe lőtte a labdát, ami végül eljutott Gönczőhöz, ám a szegedi szélső a lövés pillanatában lepattant Lovric-ról. A kontakt megvolt az tény, de ilyenért nem szokás büntetőt ítélni.

 

25. perc: A játékvezető ivószünetet rendel el.

 

23: “Sanyi ne cselezz!” Kiáltja Pisont István, és ezzel  megtöri meg a csepeli stadionban uralkodó síri csendet. Kalmár Sándor a hazaiak szempontjából rendkívül rossz helyen veszített labdát, majd  Pócs gyalogolhatott be vele a tizenhatos előterébe, a lövésre azonban már nem maradt ereje, Berla könnyű szerrel hárított.

 

20. perc: Szendrei Norbert és Király Ákos játszott össze a baloldalon, utóbbi egy beadással próbálkozott, ám csúnyán a kapu mögé tekert. Éledeznek a hazaiak.

 

17. perc: Létszám fölényben vezethetett volna támadást a Kispest, ám Kéri Tamás remek ütemben kapcsolta le a kiugratást, így elhárult a veszély.

 

14. perc: Siha Zsolt a találkozót megelőzően úgy fogalmazott, hogy kulcsfontosságú, hogy az első negyed órát átvészelje a csapat. Ez a kívánsága teljesült,  eddig nem tudott helyzetbe kerülni a Kispest, a SZEOL-nál van többet a labda, viszont egyelőre rengeteg a ki nem kényszerített hiba a szegediek játékában.

 

9. perc: Rengeteget áll a játék az első percekben: felváltva végzik el a bedobásokat a csapatok.

 

7. perc: Péter Antal indította mélységből Pócs Tamást, aki húsz méterről ballal az öt és feles sarkára kanyarította a labdát, Berla azonban megelőzte Grünvaldot, így nem alakult ki gólhelyzet.

 

5. perc: Öt percet kellett várni az első lehetőségre: a SZEOL végezhetett el sarokrúgást, amit Ondrejó Péter Antal elé gurított, a támadó azonban a kapu fölé lőtt.

 

1. perc: Péter Antal indította 90 perces útjára a játékszert.

 

16:58: Érkeznek a csapatok pályára: a hazaiak piros-fehér csíkos szerelésben, míg a vendégek kék mezben futballoznak a mai napon.

 

16:50: Legutóbb hét évvel ezelőtt,  2011 október 11-én lépett a csepeli stadion gyepére a SZEOL, akkor még Tisza Volán néven Buzási Péter góljával 1-0-ra nyertek a kék-feketék a vendéglátó Csepel ellen. A villámléptű szélső a mai találkozót a kispadon kezdi.

 

16:45: Köszöntöm a kedves olvasóinkat a csepeli stadionból, ahol szűk negyed óra múlva elkezdődik a Budapest Honvéd II  és a SZEOL összecsapása. A hazaiak keretében három lejátszó szerepel az első csapatból: Ivan Lovric a védelem tengelyében kap szerepet, Májer Milán a szélről rohamoz majd, míg Banó-Szabó Bence a kispadon kezdi a mai találkozót. Siha Zsolt egy helyen változtatott a múltheti győztes csapaton: Beretka Péter helyén Kozics Barnabás szerepel majd.

 

NB III Közép csoport, 2. forduló

 

Budapest Honvéd-MFA II. – SZEOL SC 0-1 (0-0)

Csepel, vezette: Juhász Dávid (Imrő János, Molnár István).

Honvéd II.: Berla – Barta (Banó-Szabó, 60.), Lovric, Király, Temesvári – Kalmár (Greska, 72.), Király (Soltész, 60.), Darabont – Kovács N., Májer, Szendrei.  Edző: Pisont István.

SZEOL: Leindler – Kéri, Rácz, Gál, Grünvald, Lévai, Ondrejó, Göncző (Horváth P. – a szünetben), Kozics (Forró, 74.), Pócs, Péter. Edző: Siha Zsolt.

Gól: Péter (53.)

 

Siha Zsolt: “Az összképet nézve megérdemelten nyertünk, az első félidőben meddő mezőnyfölényünk volt. Csináltunk egy butaságot, amiből összehoztunk egy tizenegyest, ami szerencsére kimaradt. A második félidőben lezárhattuk volna a meccset, de kapusunknak nem volt védeni valója.”

 

Péter Antal: ” A hosszú utazás és a nagy hőség ellenére jól kezdtük a mérkőzést. Már az első félidőben is voltak kisebb-nagyobb helyzeteink, de az igazi fordulópont a büntető volt, abból lélektanilag nagyon jól jöttünk ki. A szünetben a mester azt kérte, hogy legyünk koncentráltabbak a kapu előtt, és szerencsére ez sikerült is.  A végén kicsit magunkra húztuk őket, de komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani, így összeségében megérdemelten nyertünk.”

 

Forrás: Szegedma