Szentlőrincen veszett oda a SZEOL veretlensége

kép

Először vesztett pontot a SZEOL SC az NB III Közép csoportjában, Siha Zsolt csapata Szentlőrincen szenvedett vereséget.

Öt győzelemmel a háta mögött, hibátlan teljesítménnyel érkezett Szentlőrincre a SZEOL, amelynek védelmében bent maradt múlt hétről Szabó Attila annak ellenére, hogy Gajág Gergő eltiltása lejárt.

Rosszul kezdett a SZEOL, a roppant motiváltan játszó hazaiak pedig mintegy negyed óra elteltével egy szöglet után megszerezték a vezetést, a rövidre érkező labdánál nem tudott felszabadítani a szegedi védelem, majd Tóth Adrián bekotorta azt Prokop Rostislav kapujába. A szünet után sem tudott változtatni játékán a SZEOL, ráadásul a feltámadó vihar után Hampuk Ádám távoli bombája bő húsz perccel a vége előtt a szél segítségével bevágódott a szegedi kapuba, így kétgólos hátrányba kerültek Rácz Lászlóék, miközben az orrsérülést szenvedett Ondrejó Tamást le kellett cserélni.

A pontmentés nem volt benne a játékban, a legvégén ugyan Rabatin Szabolcs közelről befejelte Maksimovic Nikola szabadrúgását, de ez csak szépségtapaszt jelentett a SZEOL számára: így a kék-feketék először vesztettek pontot a bajnokságban, egyúttal veretlenségük is odalett Baranyában. Ugyanakkor mivel a Dunaújváros nyerni tudott Tiszakécskén, továbbra is listavezető a SZEOL, amely a hétközi, Edelény elleni kupameccs után jövő vasárnap a Szekszárd ellen javíthat hazai pályán.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 6. forduló

Szentlőrinc SE – SZEOL SC 2-1 (2-0)
Szentlőrinc, vezette: Jakab Géza (Schweighardt Dániel, Rózsa Dávid).
Szentlőrinc: Pacéka – Németh M., Zelenyánszki (Temesvári, 67′), Vágner, Havas, Hampuk, Tóth A., Keresztes (Berdó, 70′), Bodor (Királyházi, 60′), Dudás, Bodó. Edző: Turi Zsolt.
SZEOL: Prokop – Rácz, Szabó A. (Gajág, 55′), Grünvald, Kéri (Rabatin, 73′), Forró, Ondrejó (Benkő – a szünetben), Lévai, Maksimovic, Beretka, Mihály. Edző: Siha Zsolt.
Gól: Tóth A. (18′), Hampuk (68′) ill. Rabatin (94′).
Sárga lap: Királyházi (83′) ill. Szabó A. (51′), Lévai (69′).

Siha Zsolt: “Sajnos az egész csapat nagyon tompa volt, ennek már láttam a jeleit a múlt heti meccs előtt, időben kaptuk a pofont. Nem történt tragédia, csináljuk a dolgunkat tovább. Ma nem volt benne a játékunkba a pontszerzés, elveszítettük a párharcok nagy részét, egyszerű passzokban hibáztunk, mindenki tudása alatt játszott, miközben extra motivált volt az ellenfél, amely teljesen megérdemelten nyert. Ebben az osztályban bárki bárkit megverhet, a szezon előtt ezt aláírtuk volna, hogy ha hatból ötöt megnyerünk.”