Szűken nyert a listavezető a SZEOL ellen

kép

Hiába voltak meg a lehetőségei, nem tudott betalálni a SZEOL a Soroksár ellen: a tabella éllovas mindhárom pontot elvitte Szegedről.

A Budaörs elleni vereséget követően a listavezető Soroksár ellen próbált meg javítani a SZEOL SC az NB II 24. fordulójában. A szegedieknél ezúttal támadóként kapott szerepet Kéri Tamás, mellette pedig Búrány Zoltán először volt a kezdőcsapat tagja a tavaszi idényben – a túloldalon viszont hiányzott a góllövőlistát vezető Lovrencsics Balázs.

Szegedi akciókkal kezdődött a találkozó: a bátran kezdő kék-feketék több veszélyes kontrát is vezettek, de ezekből nem tudták igazán megdolgoztatni Jova Leventét. Negyed óra elteltével Silye Erik szabadrúgása csattant a keresztlécen, ez volt a vendégek első komolyabb lehetősége. Ezt követően egyre jobban felvette a meccs ritmusát a Soroksár, de igazán nagy lehetőséget nem tudtak kidolgozni – igaz, a SZEOL előtt sem adódott ziccer, de a kontrák továbbra is veszélyt hordoztak magukban. Hét perccel a szünet előtt aztán teljesen váratlanul megszerezte a vezetést a Soroksár, Pál András fordult le védőjéről, majd a kimozduló Prokop Rostislav mellett éles szögből elrúgta a labdát, ami végül becsorgott a szegedi kapuba, így előnnyel zárhatta az első 45 percet a tabella éllovasa.

A fordulás után Nagy Richárd egyenlített volna rögtön a második félidő kezdete után, de kapásból fölé lőtt, majd Ferkó Ádám átlövései jelentettek veszélyt a soroksári kapura. Kevés helyzetet hozott a második félidő, a SZEOL ugyan ment előre, de nem tudta áttörni a Gyepes Gábor vezette védelmet, az idő elteltével pedig értelemszerűen egyre többet kockáztatott Zoran Kuntic együttese, de az egyenlítés nem sikerült. Akárcsak két hete a Balmazújváros ellen, egyetlen hiba megpecsételte a SZEOL sorsát, így összességében tizedjére kapott ki a csapat 1-0-ra.

A következő héten két meccs vár a SZEOL-ra: csütörtökön a hétközi fordulóban Szolnokon játszanak a Tisza-partiak, majd vasárnap a Puskás Akadémia érkezik a SZVSE-stadionba.

Merkantil Bank Liga NB II., 24. forduló

SZEOL SC – Soroksár SC 0 – 1 (0-1)
Szeged, SZVSE stadion, 500 néző. Vezette: Veizer Roland (Garai Péter, Bornemissza Norbert)..
SZEOL: Prokop – Kéri, Gál, Fehér, Ikonomu, Búrány, Ferkó, Buzási (Tomisic, 78′), Vágó, Nagy R. (Maksimovic, 62′), Péter (Mihály, 68′). Vezetőedző: Zoran Kuntic.
Soroksár: Jova – Lorentz, Gyepes, Fülöp, Silye, Csilus, Huszák, Pál (Peszmeg, 85′), Gengeliczki, Sándor (Nagy O., 62′), Popov (Valencsik, 87′). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás.
Gól: Pál (38′).
Sárga lap: Ikonomu (65′) ill. Gyepes (57′), Valencsik (88′).

Zoran Kuntic: “Olyan szituációból kaptunk gólt, ami nem volt gólhelyzet. Biztos vagyok benne, hogy a kapusunk 1-2 éven belül első osztályban fog védeni. Most már szeretnék örömarcokat látni az öltözőben. Jobb csapat a Soroksár, gratulálok a győzelmükhöz. Muszáj volt támadnunk a szünet után, így voltak lehetőségei a Soroksárnak is. Sajnálom a fiúkat, mert nem volt olyan játékos a pályán, aki ne akart volna, de ez nem elég. Többre van szükségünk, annak reményében dolgozunk tovább, hogy már nem kell tanulnunk. A Soroksár az egyik legjobb csapat az NB II-ben, bő keretük van, rengeteg futnak a meccsen, így kell játszani egy olyan csapatnak, aki fel akar jutni az első osztályba.”

Lucsánszky Tamás: “Az első percekben bent maradtunk az öltözőben, majd sikerült gólt szereznnük még az első félidőben. A szünet után a Szeged a 3 pontért játszott, mi őrizni próbáltuk az eredményt, nem erre készültünk, hanem arra, hogy az ellentámadásokból gólt szerzünk, ezekből meg is voltak a lehetőségeink. Mivel ezekkel nem éltünk, így izgalmas lett a vége, a Szeged eltüntette a különbséget ezen a meccsen. Értékesnek tartom a három pontot.”