TOVÁBBRA IS HIBÁTLAN OTTHON A SZEOL

kép

Hatodik hazai bajnokiját is megnyerte a SZEOL SC, ezúttal a Rákosmente KSK távozott pont nélkül Szegedről.

Siha Zsolt múlt heti lemondását követően Halkó Pál szakmai igazgató irányításával készült a Rákosmente KSK ellen a SZEOL SC.

Jól kezdett a szegedi együttes, rögtön odaszegezte kapujához ellenfelét, Beretka Péter a kapufát is eltalálta, majd Forró Attila előtt adódott egy lehetőség, de hiába a nagy fölény, érintetlen maradt a vendégek hálója. Negyed óra után kidolgozott egy ziccert az RKSK is, de Lucz a lapos beadást a kapu mellé lőtte a tizenegyespontról, majd főképp Maksimovic Nikola révén veszélyeztetett a SZEOL, de hiába dolgozta ki a helyzeteket, nem tudta ezeket gólra váltani a hazai együttes.

 

A szünet után már nem sokat kellett válni a gólra: Kéri Tamás jobb oldalról tálalt középre, ahol Beretka Péternek nem volt nehéz dolga, és az üres kapuba passzolt, 1-0. Némileg a semmiből a félidő közepén egyenlített a Rákosmente, Lucz birkózott a védők gyűrűjében, és sikerült is kapura fordulnia vele, majd a léc alá bombázott, 1-1. Nem fogta meg nagyon a bekapott gól a Szegedet, hét perccel később mindössze néhány húzásból újból betaláltak Grünvald Attiláék: Prokop Rostislav kirúgását Kéri Tamás sarokkal vette át, majd egy igazítás után megint középre tudta kanyarítani, a befejező szerepét ezúttal Maksimovic Nikola töltötte be, 2-1. Volt még lehetősége arra a kék-feketéknek, hogy nagyobb arányú sikert arassanak, hiszen számtalan helyzetet dolgoztak ki, ám így is meg lett a győzelem – ami a szezonban összesen a nyolcadik sikert jelenti, egyben a hatodik hazai mérkőzésén is három pontot gyűjtött a gárda.

Ezzel a listavezető Péccsel azonos pontszámmal áll a tabellán a SZEOL, amelyre a jövő héten két találkozó vár: előbb szerdán 13.30-tól az NB II-es Győr érkezik kupameccsre a SZVSE-stadionba, majd szombaton a Dunaújváros otthonában játszanak rangadót a Tisza-partiak.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 11. forduló

SZEOL SC – Rákosmente KSK 2 – 1 (0-0)
Szeged, SZVSE-stadion, 200 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Flinta Zoltán, Pogonyi Ferenc).
SZEOL: Prokop – Rácz, Gajág, Grünvald, Lévai, Ondrejó, Forró (Buzási, 71′), Kéri, Maksimovic, Mihály (Göncző, 87′), Beretka (Szabó A., 90′). Szakmai igazgató: Halkó Pál.
RKSK: Fülöp – Simita, Nyúl, Balaskó Cs., Berki (Forgács, 71′), Dóczi, Kovács K. (Herczeg, 60′), Vattai, Czerman, Lucz, Kerék (Törőcsik, 85′). Vezetőedző: Helm András.
Gól: Beretka (53′), Maksimovic (73′) ill. Lucz (66′).
Sárga lap: Dóczi (80′).

Halkó Pál: “Elég szép számban termeltük a helyzeteket, az ellenfélnek egy nagy ziccere volt a gólon kívül. Köszönöm az eddigi stáb minden tagjának, hogy ilyen szépen felkészítették a csapatot, egy közönségszórakoztató meccset játszhattunk, azt viszont sajnálom, hogy alacsony számú nézőszám előtt játszhattunk, de köszönjük nekik a biztatást.”