"A bajnokok is kapnak gólt, tudni kell kezelni, ha hátrányba kerülünk"

– A Makó elleni megyei rangadón szezonbeli első góljukat kapták, ami láthatóan megzavarta a SZEOL SC-t. Ön izgult?
– Igen, de a pályán lévőknek nem kellett volna ennyire. Egy ideig lendületben voltunk, majd a bekapott gól után szétestünk, az pedig különösen zavart, hogy ezen a félidei szusszanás sem segített. Az előző szezonban is előfordult már, hogy egy bekapott gól ilyen negatív hatással volt ránk, és túlzottan sokáig. Pedig ezt tudnunk kell kezelni, hiszen a bajnokok is kapnak gólokat. Mindenki kap, de ettől még fél órán át nem lehet hirtelen teljesen máshogy játszani. Ebben mielőbb fejlődnünk kell, mert a makóiak megérezték a lehetőséget, a kapufájuknál szerencsénk volt, és Leindler óriási védése is kellett. A Honvéd ellen is mellettünk állt Fortuna, de ez nem lesz mindig így.

– A SZEOL SC vezeti az NB III Közép csoportját, három forduló után egyetlen százszázalékos csapatként. Milyen érzés?
– Tavaly már megtudtuk, hogy milyen jó így kezdeni, továbbra is remek érzés, önbizalmat ad, és rámutat arra is, hogy sikerült továbblépnünk. Tavaly öt meccs után volt 7–1-es a gólkülönbségünk, vagyis a védelmünkre most sem lehet panasz, támadásban pedig fejlődtünk, csak az egyik bajnokin kellett az utolsó percig izgulni. Stabil a játékunk, de jobban ki merünk nyílni, mint tavaly, és a cserepadunk is hosszabb, mint az előző idényben. Erre lehet építeni.

– Változtak a célok a villámrajttal?
– Nem, de konkrétumokról nem is esik szó az öltözőben. A vezetőségünk sem várja el tőlünk, hogy vezessük a tabellát. A legfontosabb, hogy előrelépjünk, és az éremszerzés motiváljon minket, hiszen egy ötödik hely után senki sem akar negyedik lenni. Jól jön ki a sorsolás, hiszen három győzelem után egy igazi rangadó vár ránk, szombaton a Pécs otthonában sok néző előtt, magabiztosan léphetünk pályára, az ilyen meccsek újabb pozitív löketet adnak a felkészülésben.

Forrás: delmagyar.hu

SZEOL SC