Minden korosztály örülhet

kép

Már csak a világítótestek felszerelése, majd a műszaki átadás van hátra a SZEOL SC Kft. és a város támogatásával közösen megvalósuló, újszegedi új műfüves pálya hivatalos avatásáig. Erről kérdeztük Halkó Pált, a SZEOL SC Kft. ügyvezető igazgatóját.

– Mennyi idő alatt készült el a pá­­lya?

– Március 23-án a bontással kezdődtek a munkálatok. Ebben a különleges időszakban sikerült elérni, hogy tartottuk a határidőt, mindemellett kiváló minőségben, műszaki tar­­talmában maradéktalanul, esztétikus kivitelben valósult meg a pálya kivitelezése.

– Mivel bővülhetnek a klub lehetőségei az elkészült műfüves pálya által?

– A szerényebb lehetőségeinket maximálisan igyekszünk kihasználni. Erre nagyon jó példa, hogy olyan pályát valósítot­tunk meg, amely emeli a Kis­­stadion mint létesítmény színvonalát, mellette további fejlesztések végezhetők el. A pálya területe szabványmé­retű a „közepes” korosztályok, a 9–12 évesek és a leány gyermek csapatok számára. A 60×40 méteres pályaméretből következően az edzésgyakorlatokat illetően akár két csoport is tudja egyszerre használ­­ni. Ezért szereltük fel több, különböző méretű kapuval is, illetve számos mobil kiskapu és egyéb edzéseszköz áll rendelkezésünkre a hatékony képzési te­vékenységhez.

– Mi lesz a legelső rendezvény rajta?

– Családi eseményt és tornarendezést is tervezünk, de természetesen a ve­­szélyhelyzet feloldásának időpontja és mértéke dönt a sorrendről.

– És mikor lehet hivatalosan felavatni?

– Hivatalos avatásra a mű­­szaki átadást követően kerülhet sor, az egyetlen hiányzó elem, a világítótestek felszerelése a jövő héten várható, ezzel éri el teljes készültségét és adható át a beruházás.

– Milyen szintű meccseket lehet majd rajta rendezni?

– Mint utaltam rá, a kis serdülők és a lányok mérkőzéseinek adhat otthont ez a pálya, a legfontosabb azonban, hogy méreteiből és kialakításából kö­­vetkezően gyakorlatilag minden korosztály eredményes edzésmunkát folytathat akár villanyfény mellett is a pályán.

– Mi a SZEOL SC következő fejlődési állomása?

– Ami az infrastruktúrát il­­leti, bőven van tennivalónk. Alig várjuk az Etelka sori új sport­uszoda építésének befejezését. Várhatóan nagyon szép, rendezett környezet alakul ki a Felső Tisza-parton. A megmaradt két futballpálya sem lóghat ki a sorból, felújítása elódázhatatlan, ehhez szeretnénk hatékonyan hozzájárulni. Elkészültével ugyanolyan látványos érték-, minőségi és esz­­tétikai javulást teremtünk, mint most az újszegedi Kisstadionban.

Forrás: Délmagyar