Műfüves pálya lesz júliusra

kép

A SZEOL SC a TAO-s támogatás, valamint a város segítségével elkezdte az újszegedi Kissta­dionban a 60×40 méteres műfüves labdarúgópálya kialakítását.

Újból fejlődik az újszegedi Kis­stadion, ahol először a Szegedi Sport és Fürdők Kft. munkatár­sai eltüntették a balesetveszélyessé nyilvánított faházat, je­lenleg pedig további területek bontása zajlik, hogy aztán építeni lehessen.

– A 2018–2019-es TAO-évben pályáztunk egy hatvanszor negyvenméteres műfüves pálya megépítésére az újszegedi Kisstadion területén. A pályázati időszak meghosszabbítása után mostanra sikerült összegyűjtenünk azt a beruházás 70 százalékát kitevő összeget, amelyet a SZEOL SC-nek kell biztosítani mint TAO támogatást – nyilatkozta Halkó Pál, a SZEOL SC ügyvezető igazgatója. – A számlánkon van a pénz, megkötöttük a vállalkozási szer­­ződéseket mind a bontásra, mind az építésre. Pillanatnyilag június 30. a törvényileg előírt befejezési határidő, reméljük, ezt ebben a rendkívüli helyzetben is tudjuk tartani.

 

A pálya mérete tehát 60×40 méter, amelyen keresztirányban két kispálya is ki lesz alakítva.

– Ez a terület a közepes kor­osztályok, a 9–12 évesek mér­kő­zéseinek hivatalos pályamérete, amelyen 5×2 méteres kapura játszanak majd a gyerekek – mondta Halkó. – Az új­­szegedi létesítmény a város tulajdona, így a leendő műfüves pálya a Szegedi Sport és Fürdők Kft. kezelésében lesz a továbbiakban. Annyit remélünk ettől a beruházástól, hogy a SZEOL SC utánpótlása élvezi majd az elsőbbséget a kihasználási időkben, de ez a terület a város tanintézményei részére, lakossági rendezvények lebonyolítására is rendelkezésre állhat. A világítás hosszabb edzési időintervallumot biztosíthat az utánpótlásunk számára. A Kisstadion területén eltűnik a régi, elavult műanyag bo­rítású három teniszpálya, a nagy zöld kerítés és a strandfutballpálya, így a Bástya mű­­füves pályáig alakítjuk át a területet. Reméljük, hogy a következő lépés egy korszerű öltözőépület kialakítása lehet.

A klubnak további tervei is vannak hasonló konstrukcióban.

– A Szegedet érintő egyéb sportberuházásoknak mi is örültünk, viszont kárvallottjai voltunk, így ezzel a pályával előreléphetünk. Már készítjük elő az újabb beruházást, amely a sportuszoda elkészülte után az Etelka sori műfüves és füves edzőpálya fejlesztését szolgál­­ja – tette még hozzá Halkó.

Forrás: delmagyar.hu