Ezek voltak a SZEOL legemlékezetesebb meccsei

kép

Mint ismeretes, a SZEOL SC visszalépett az NB III.-tól, és egyáltalán nem indít felnőtt csapatot a következő szezonban. A szomorú apropóból összegyűjtöttük a kék-feketék öt legemlékezetesebb összecsapását.

5. Idegenben verték az éllovast

Az elmúlt szezon utolsó őszi – tavaszról előrehozott – fordulójában, zsinórban három győzelemmel a háta mögött az éllovas Szentlőrinchez látogatott a Siha-legénység, és már rögtön a meccs elején, a 3. percben egy szabadrúgás után hátrányba került. Négy perccel később azonban Gajág felhőfejesével egyenlített. Lélektanilag a legrosszabbkor, a félidő vége előtt, egy szögletet követően átvették a vezetést a hazaiak. Bő egyórányi játék után ismét egyenlő volt az állás, miután Péter egy kapufáról lecsorgó labdát a kapuba kotort.

Amikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent, a 90. percben Pacéka, a baranyaiak kapusa középre dobta ki a labdát, Horváth pedig köszönte szépen, és jó harminc méterről belőtte a hálóba.

Értékes győzelmének köszönhetően a dobogón telelt a SZEOL.

2018. november 25

NB III. Közép csoport, 16. forduló

Szentlorinc SE–SZEOL SC 2–3 (2–1)

Szentlőrinc, 400 néző. Vezette: Barna Gábor – közepesen (Kiss, Perák).

Szentlőrinc SE:Pacéka – Nagy, Bodó, Havas, Hampuk (Tóth, 78.) – Bata, Fenyvesi, Keresztes, Sili – Harsányi, Hleba (Temesvári, 69.). Vezetőedző: Turi Zsolt.

SZEOL SC: Leindler – Rácz, Gál, Gajág – Tomisics (Horváth 7, 66.), Ondrejó, Kozics, Pócs, Grünvald 6 – Kéri, Péter (Buzási –, 94.). Vezetőedző: Siha Zsolt.

Gól: Hampuk (4.), Havas (41.), ill. Gajág (8.), Péter (62.), Horváth (90.).

Sárga lap: Temesvári (83.), Havas (91.), ill. Péter (22.), Tomisics (31.), Gajág (55.), Kéri (80.)

4. Futball-láz, Buzási-dupla

2016 nyarán a magyar válogatott Eb-menetelésének köszönhetően futball-lázban tombolt az egész ország. A labdarúgás iránti felfokozott hangulat Szegeden is éreztette hatását, főleg, hogy három év elteltével ismét másodosztályú mérkőzést rendeztek városunkban. Augusztus 7-én a Tóth Ákos vezette SZEOL a Ceglédet fogadta az NB II. 2. fordulójában.

Az SZVSE-pálya lelátója már fél órával a kezdés elott csordultig megtelt, így összesen 1300 ember volt szemtanúja, annak, amikor a 3. percben Buzási Péter fejjel megszerezte a SZEOL SC történetének első NB II-s gólját.

A villámléptű szélső a második félidőben is betalált. A hajrában Albert gólja csupán szépségtapasz volt a ceglédieknek. A kék-feketék az első hazai másodosztályú mérkőzésükön győzelemmel szolgálták ki a szegedi közönséget, amely a lefújást követően „Szép volt fiúk” rigmussal és szűnni nem akaró tapsviharral díjazta a csapat erőfeszítését.

2016. augusztus 7

Merkantil Bank Liga NB II. 2. forduló

SZEOL SC–Ceglédi VSE 2–1 (1–0)

Szeged, SZVSE-pálya, 1300 néző. Vezette: Gyarmati II. Tibor. (Szvetnyik, Bornemissza).

SZEOL SC:Leindler – Kéri, Rácz, Ikonomu, Grünvald – Forró – Lévai, Puskás (Fülöp, 89.), Harsányi (Makszimovics, 73.), Buzási – Péter (Mendebaba, 90.). Vezetőedző: Tóth Ákos.

Ceglédi VSE: Horváth G. – Wild, Albert, Makrai, Farkas – Csordás (Szabó, 62.), Markó, Peres, Albert, Babolek (Kozák, 80.) – Horváth B. (Szkunc, a szünetben). Vezetőedző: Varga Attila.

Gól: Buzási (3., 57.), ill. Albert (82.).

Sárga lap: Lévai (36.), ill. Babolek (73.).

A mester kedvence

Megkeresésünkre Siha Zsolt elárulta, hogy az egyik legkedvesebb emlék számára, amikor 2016. május 22-én – a szegedi labdarúgás születésnapján – a Felső Tisza-parti stadionban a Budapest Honvéd II. elleni 3-0-s győzelmükkel bebiztosították a feljutást érő második helyet az NB III. Közép csoportjában.

3. Dráma a 93. percben

Egy héttel a Cegléd elleni sikert követoen a Budaörs látogatott a Tisza-partjára. A mérkozésen hamisítatlan futballhangulat uralkodott, hiszen a legutóbbi gyozelmen felbuzdulva visszatértek az ultrák a stadionba. A sokkal inkább küzdelmes, mint látványos találkozón végül egy gól döntött: a 93. percben Puskás remekbe szabott indításával, a pár perccel korábban csereként beálló

Makszimovics lépett ki, majd jobbal, a kapufa segítségével bevette budaörsi kaput.

Ahogy az a videón is hallható, a gól után óriási üdvrivalgásban tört ki a publikum. A SZEOL négy fordulót követoen 6 ponttal a 11. helyen állt az NB II-ben.

2016. augusztus 14

Merkantil Bank Liga NB II. 4. forduló

SZEOL SC – Budaörs 1-0 (0-0)

Szeged, Vasutas-stadion, 1200 néző. Vezette: Radványi Ádám (Buzás, Kovács II. G.).

SZEOL SC:Leindler – Kéri, Rácz, Ikonomu, Grünvald – Harsányi, Puskás Cs., Forró, Lévai (Ondrejó, 42.), Buzási (Beretka, 62.) – Péter (Makszimovics, 81.). Vezetőedző: Tóth Ákos.

Budaörs: Ordasi – Horváth L., Kinyik, Gyurácz, Ódé – Sajbán Miklós, Csillag – Menyhárt, Deli (Horváth P., 68.), Bogáti (Stieber, 60.) – Sajbán Máté. Vezetőedző: Miskei Attila.

Gól: Makszimovics (93.).

Sárga lap: Beretka (68.), Ondrejó (80.), Makszimovics (93.), ill. Csillag (86.).

2. Dzsínóért nyertek a derbin

Siha Zsolt szavaival élve 2018. november 11-e a szegedi futball gyásznapja volt. Nem csak azért, mert a két legmagasabban jegyzett szegedi klubnak – a Szeged-GA-nak és a SZEOL-nak – a várostól 120 km-re, Gyulán kellett játszania egymással az NB III-ban, hanem azért mert a mérkőzés előtt elhunyt a helyi labdarúgás ikonikus alakja, a SZEOL elődjének alapítója, a legendás Szalai “Dzsínó” István.

Focimecss

A bajnokság színvonalát messze felülmúló, lüktető iramú mérkőzésen felváltva adódtak lehetőségek a csapatok előtt.

Az első gólt az 58. percben Péter révén a SZEOL szerzete, majd bő tízperccel a vége előtt Ondrejó megduplázta a vendégek előnyét.

A Szeged-Grosics a hajrában ugyan szépített, de az egyenlítésre már nem maradt ereje a hazaiaknak, így a SZEOL nyerte a városi rangadót. A mérkőzés után Péter Antal úgy fogalmazott, hogy Szalai Dzsínó halála miatt 110%-ot nyújtott a csapat a pályán.

2018. november 11

NB III. Közép csoport, 14. forduló

Szeged-Grosics Akadémia-SZEOL SC 1-2 (0-0)

Gyula, Grosics akadémia, 350 néző. Vezette: Mencsik László (Szarvas, Farkas D.).

Szeged-Grosics Akadémia: Alekszics – Farkas M., Tóth G., Moga (Erdei, a szünetben) – Achim (Hegedus M., 70.), Coroian, Oláh G., Germán, Pászka – Cigan, Máté (Molnár J., 82.). Vezetőedző: Joao Janeiro.

SZEOL SC: Leindler – Rácz, Gál, Gajág – Tomisics, Beretka (Horváth P., 84.), Ondrejó, Pócs T., Grünvald – Péter (Forró, 72.), Kéri (Buzási, 94.). Vezetőedző: Siha Zsolt.

Gól: Cigan (87.), ill. Péter (58.), Ondrejó (76.).

Sárga lap: Erdei (54.), Farkas M. (80.), ill. Ondrejó (42.), Gajág (68.), Kéri (85.), Leindler (94.).

1. Dávid, szemben Góliáttal

2017. március 19-én a bajnokaspiráns, Puskás Akadémia látogatott a Szegedi Vasutas Stadionba a Merkantil Bank Liga NB II. 26. fordulójában. A játékképe a várakozásoknak megfeleloen a vendégek szájíze szerint alakult, a sereghajtó kék-feketék azonban végig heroikusan küzdöttek a korábbi válogatott játékosokat felvonultató felcsútiak ellen. Az elso játékrész végén Szakály Péter góljával megszerezték a vezetést a vendégek.

Sokan azt gondolták, hogy ezzel el is dolt a mérkozés, nem így Kéri Tamás, aki 61. percben némileg a semmibol kiegyenlített.

Gólöröm

A szegedi szélső a gólt követően kirohant a vendég kispad elé, majd fotózó mozdulatot imitált. Később elmondta, a meccs előtt Pintér Attila, a PAFC vezetőedzője gúnyolódva fotózta a SZVSE-pálya öltözőjét, o pedig így kívánt „visszavágni” az egykori szövetségi kapitánynak. Az utolsó félórában magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a Puskás, Leindlernek jó néhány bravúrt be kellett mutatnia, de az eredmény már nem változott, így óriási meglepetésre itthon tartotta az egyik pontot a SZEOL.

2017. március 19

Merkantil Bank Liga NB II. 26. forduló

SZEOL SC-Puskás Akadémia 1-1 (0-1).

Szeged, SZVSE-pálya, 400 néző. Vezette: Gyarmati II. Tibor (Albert, Kovács G.).

SZEOL SC: Leindler – Búzási, Ikonomu, Gál, Fehér I. – Tomisics (Péter, 79.), Búrány, Ferkó (Mihály, 91.), Vágó L., Makszimovics – Kéri (Mendebaba, 89.). Vezetőedző: Zoran Kuntics.

Puskás Akadémia: Hegedűs L. – Csilus Á., Hegedus J., Vanczák, Forró Gy. (Nagy Zs, 66.) – Gyömbér (Szatmári, 79.) – Szakály P., Sándor Gy., Márkvárt, Prosser – Tischler (Lencse, 54.). Vezetőedző: Pintér Attila.

Gól: Kéri (61.), ill. Szakály P. (40.).

Sárga lap: Vágó (56.), Hegedűs J. (73.).

Forrás: szegedma.hu