Felajánlott győzelem: Szalai Dzsínóért is nyert a SZEOL SC

kép

Hosszú idő után tudott megnyerni egy idegenbeli fontos mérkőzést a SZEOL SC. Az együttes kapitányának motivációs beszéde is segíthetett a győzelemben, amelyet a klub egyik alapítójának, Szalai István emlékének ajánl a csapat.

– Személyesen is szinte mindenki ismerte Szalai Istvánt a csapatból, akinek mindig volt egy-egy jó szava hozzánk – kezdte Ondrejó Tamás, a SZEOL SC csapatkapitánya.

– Azt mondtam a többieknek, hogy érte is játsszunk, minden csapattársam átérezte ezeknek a szavaknak a súlyát. Szomorúak voltunk, amikor megtudtuk, mi történt, de Pista bácsi életvidám ember volt, biztos, hogy ő is örült volna ennek a győzelemnek, amelyet neki ajánlottunk – tette hozzá a 27 éves középpályás.

A SZEOL eddig a Szeged-GA elleni meccshez hasonló, fontos idegenbeli meccseket nem tudta megnyerni: most viszont kijött a lépés Siha Zsolt együttesének.

– Idegenben adósak voltunk a jó eredménnyel, örülünk neki, hogy ezt most pótoltuk. Biztos voltam benne, hogy előbb- utóbb jön egy hasonló eredmény, hiszen becsületesen dolgozunk és készülünk. Eddig több esetben is nüanszokon múlott az idegenbeli pontszerzés – mondta a SZEOL kapitánya, aki a gyulai mérkőzésen megszerezte szezonbeli első gólját is.

– Nem a gólszerzés az elsődleges feladatom, kimondottan örülök, hogy most sikerült betalálnom egy ilyen fontos meccsen. Két nehéz találkozónk van még, ezeken szeretnénk minél jobb eredményt elérni – zárta Ondrejó Tamás.

Forrás: delmagyar.hu

Szalai István emlékének ajánl a csapat

Fájdalmas hír hasított az öltöző bemelegítő krém szagú levegőjébe a mai rangadó mérkőzésünk előkészületei során. A nyüzsgést, pörgést egy pillanat alatt a döbbenet csendje váltotta fel, amikor Szalai István elhunytáról értesültünk. Pista, aki a jelenlegi SZEOL SC jogelődjének, a Tisza Volán SC Labdarúgó Szakosztályának egyik alapító tagja, szakmai motorja volt, itt hagyott bennünket. Igen, pontosan így éreztük, itt hagyott bennünket, hiszen két évtizeden át kollégaként, vezetőként, mentorként, edzőként mindennapos aktivitásával, az utóbbi öt-hat évben utánpótlás csapataink és felnőtt együttesünk mérkőzéseinek állandó látogatójaként, szaktanácsadóként találkoztunk vele. Aktív életmódjának köszönhetően a város legkülönbözőbb pontjain – a Mars téri piactól a Virág cukrászda teraszáig, a Szabadság téri grundpályától a felsővárosi sportszerbolt kínálatát szemlélve futottunk össze vele. Naprakész tájékozottsággal beszélt az egykori Tisza Volán Focisuli/SZEOL SC növendékek pályájának alakulásáról. Szalai István elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy a szegedi labdarúgás utóbbi három viharos évtizedében legalább az utánpótlás területén alternatívát tudtunk nyújtani a szegedi fiataloknak, neveltjeink közül közülük sokan sikeres és szép pályafutást mondhatnak magukénak. Különös gonddal fordult azok felé, akikben edzői vagy vezetői vénát vélt felfedezni, ápolta egykori csapattársai emlékhelyeit, lelkesen istápolta a SZEOL öregfiúk csapatot.

Csapatkapitányunk a csatakiáltás előtt délután így indította el a csapatot: Szalai Pista bácsi előtt tisztelegve ma győznünk kell!

Pista! Tisztelettel jelentem, győztünk.

Elvesztéseddel azonban pótolhatatlan veszteség ért bennünket.

A SZEOL SC labdarúgói, edzői és vezetői nevében részvétemet fejezem ki Szalai István családtagjainak.

Halkó Pál
SZEOL SC Kft. ügyvezető