Bezárult minden kapu- visszalép a SZEOL a harmadosztálytól

kép

Fájdalmas döntést hozott a SZEOL SC vezetősége. Visszalépnek az NB III-as küzdelmektől és egyelőre nem indít egyetlen osztályban sem felnőtt csapatot.

 

 

A SZEOL SC a bajnokság hajrájában még a feljutásra is esélyes volt a harmadik ligában, a klubnál egyértelmű célként jelölték meg az osztályváltást, ami nem volt véletlen. “Azért volt egyértelműen célunk a feljutás, mert azzal stabilizálhattuk volna a helyzetünket.”- ecsetelte a bejelentés hátterét Halkó Pál a SZEOL SC ügyvezető igazgatója –

    “Amikor három éve feljutottunk a másodosztályba nem állt mellénk a város, becsülettel teljesítettük a szezont, majd folytattuk az NB III-ban.

Egy ilyen kiesés után nagyon sok csapat megzuhan, de mii dolgoztunk tovább és eredményesen szerepeltünk a folytatásban.”

Az egyre erősebb harmadosztályban a kiesést követő évben 5. helyen zártak, majd erre tudtak építeni az előző szezonban, ahol már az élmezőnyhöz tartoztak és az utolsó pillanatig harcban voltak az első helyért.

    “Büszkék vagyunk rá, hogy erőn felül teljesítettünk mindkét évben és ez nem csak a mutatott teljesítményre, a háttérre is igaz.

Rengeteg munkánk volt abban, hogy biztosítani tudjuk a feltételeket a szereplésünkhöz.”

– mondta a klubvezető.  Hozzátette, hogy munkájuk elismerése az is, hogy miután eldőlt, hogy nem nyerhetik meg a bajnokságot, a legjobb játékosok azonnal ajánlatokat kaptak más csapatoktól. Hangsúlyozta, hogy minden esetben korrekten jelezték ezt, amire o csak annyit tudott mondani a játékosoknak, hogy nem tudnak versenyezni azokkal az ajánlatokkal.

A napokban lesz 26 éve, hogy Halkó Pál négy kollégájával megalapította a SZEOL SC “alapjának” tekinthető Tisza Volán Focisulit. A hányatott sorsú szegedi labdarúgásban mindig a lehetőségeknek megfelelően próbáltak működni és előrelépni. Az a csapat, ami most visszalép az NB III-tól, még 2005-ben az akkor megszűnt NBII-es FC Szeged “romjaiból” épült és kezdett a megyei első osztályban. A csúcs egyértelműen a másodosztályú szereplés volt, de emellett természetesen az utánpótlás nevelést sem felejtették el. Az MLSZ-nél az úgynevezett produktivitási táblázat objektív képet ad egy klubban folyó nevelőmunkáról. Ez azt mutatja, hogy egy-egy egyesület utánpótlásából kikerült labdarúgó milyen mértékben kap szerepet a professzionális labdarúgásban.

    “Büszkén mondhatom, hogy a 15. helyen állunk. Mindezt úgy, hogy nekünk nincs élvonalbeli csapatunk. Miután nem indulunk a felnőtt bajnokságban, minden erőnket ide összpontosítjuk. Az U19-es csapatunk veretlenül nyerte az NB III-as    bajnokságot, de a többi korosztályban is erős csapataink vannak.

Az a célunk hogy a legjobbjaink a legjobbat kapják és a legjobb helyre kerüljenek- lehetőleg egy magasabb osztályú szegedi csapatba”

– vázolta a jövőt Halkó Pál.

A visszalépésről szóló rövid közleményben azt írták, hogy harmadosztályú induláshoz szükséges licencet megkapta a klub, sőt a nevezési- és tagdíjat is befizették. Azaz alapfeltételek adottak voltak, hogy valamilyen formában megtartsák a jelenleg egyetlen biztos Csongrád megyei NB III-as jogot. “Amikor láttuk, hogy nem tudjuk felelősséggel vállalni a csapat versenyeztetését, elkezdtünk megoldást keresni.

    Több megoldás kínálkozott, ezek közül az egyik a célegyenesben volt már, a kézfogás is megtörtént, de az aláírás előtt    visszalépett a másik fél.”

– világított rá a döntés hátterére az ügyvezető igazgató.

Halkó Pál hozzátette, hogy a visszalépésükkel jelenleg nem indul a megyéből egyetlen csapat sem a harmadik vonalban. Rövid időn belül másodszor fordul elő, hogy Csongrád megyéből négy csapat is elindult az NB III-ban,majd rövid időn belül a többségük kiesett vagy visszalépett, ráadásul a megyei első osztály bajnoka nem vállalja a feljutást. A klubvezető szerint ezen sürgősen el kell gondolkodni a labdarúgás megyei szereplőinek és létre kell hozni egy építő jellegű konstrukciót.

A SZEOL SC vezetőedzőjét, Siha Zsoltot nyaralás közben értük utol.– Nagyon mélyen érintett a döntés. 2013 óta vagyok a klubnál. Folyamatosan próbáltunk építkezni, megjártuk a megyeegyet és az NB II-t is. Sejtettük, hogy feljutás nélkül meghatározó játékosainkat nehéz lesz megtartani, de arra nem számítottam, hogy visszalépünk. Nagyon sajnálom, de arra büszke vagyok, hogy komoly helyekről keresik őket, ami igazolja, hogy jól dolgoztunk.

Forrás: szegedma.hudelmagyar.hu