Küzdelem és más semmi – ikszelt a SZEOL a Kispest fakóval

kép

A SZEOL SC gól nélküli döntetlent játszott a Budapest Honvéd második csapatával az NB III. Közép csoportjának 17. fordulójában. 

NB III Közép csoport, 17. forduló

SZEOL SC – Budapest Honvéd – MFA II. 0-0

Szegedi Vasutas Stadion 450 néző . Vezette: Takács Tamás (Flinta Zoltán, Zahorecz Roland).

SZEOL SC: Leindler – Rácz, Grünvald, Lévai, Pócs, Tomisics ( Horváth P. 73.), Ondrejó (Kalmár 23.), Kéri (Buzási 80.), Kozics, Gál, Péter. Vezetőedző: Siha Zsolt.

Budapest Honvéd- MFA II.: Tomori – Temesvári, Horváth, Szendrei, Darabont, Májer, Skvorc, Nagy, Bence, Pisont, Novák ( Soltész 71.). Vezetőedző: Pisont István.

Sárga lap: Lévai, Pócs, Péter, Kozics

Online tudósításunk a mérkőzésről:

92. perc: Buzási tizenegy méterről fejelhetett, Tomori üggyel-bajjal, de mellé tolta a labdát. A szöglet veszélytelenül a hosszú oldalra kanyarodott, a játékvezető pedig lefújta a mérkőzést. Nem hozott gólt a SZEOL első tavaszi bajnoki mérkőzése.

90. perc: Letelt a rendes játékidő, a játékvezető kettő percet hosszabbít.

88. perc: Kalmár simán kifejelte a labdát, elhárítva ezzel a veszélyt.

87. perc: Talán az utolsó lehetőségek egyike: sarokrúgáshoz jut a Honvéd.

85. perc: A mérkőzés színvonala nem verdesi a plafont – mindkét oldalon rengeteg a ki nem kényszerített hiba.

83. perc: Kozics akaszkodott össze Skvorccal, sárga lap a jutalma.

Ferenc ugráskor labdát fejelt

79. perc: Újabb kényszerű változtatás a hazaiaknál: a lesántikáló Kéri Tamást Buzási Péter váltja.

77. perc: Soltész oldalról elvégzett szabadrúgása után a labda, a hosszú oldalon hagyta el a játékteret.

73. perc: Siha is változtat: Tomisics helyére Horváth Péter érkezik.

71. perc: Először cserél a meccsen Pisont: Novákot Soltész váltja.

70. perc: Darabont tizenhat méteres próbálkozása legfeljebb a szomszédban épülő Szegedi Ifjúsági Centrum távolabb eső kapujára jelentett veszélyt.

69. perc: Kéri a szögletzászlótól végezhetett el bedobást: a labda középre szállt, ott Gál a hosszú sarok felé csúsztatta, ahol Péter közvetlen közelről akrobatikus mozdulattal a Tomori kezébe juttatta.

66. perc: Kérit faultolták huszonöt méterre a kispesti kaputól. A szabadrúgást Péter a kapu fölé lőtte. Nem volt rossz próbálkozás, de a statisztikában ez csak egy lövés, és nem pedig kapura tartó lövés.

Péter Antal vezeti a labdát

62. perc: Ide-oda pattogott a labda a kispesti tizenhatoson belül, végül Péter elé került, aki ütközött Tomorival, majd elesett. A játékvezető színészkedés miatt sárga lapot adott a szegedi csatárnak.

60. perc: Huhh, ez meleg volt! Horváth Richárd szélről elvégzett szabadrúgása élesen a kapu elé tekeredett, nem ért bele senki, de így is egy kisebbfajta bravúrt kellett bemutatnia Leindlernek.

57. perc: Tomisics fennakadt Horváthon, a játékvezető nem fújt semmit, Kéri ezt követően kicsit törlesztő szándékkal odalépett Temesvárinak. Takács csak szóbeli figyelmeztetésben részesítette a szegedi kapitányt.

55. perc: Pócs beadását Tomori magabiztosan lehúzta Kéri elől.

53. perc: Senkinek sem emelkedett meg a pulzusa Májer tizennyolc méteres lövésétől – a labda méterekkel mellé és fölé szállt.

50. perc: Kozics sarokrúgása veszélyesen kanyarodott a kapu elé, Tomori viszont mindenkinél magasabbra emelkedett és lehúzta a labdát.

49. perc: Ugyanott folytatják a csapatok, ahol az első félidő végén abbahagyták: a SZEOL térfelén zajlik a játék.

46. perc: Szegedi helyzettel kezdődött a második félidő: Kéri robogott el a jobboldalon, majd centerezett, Kalmár pedig sarokkal próbálta kapura juttatni a labdát, a védők azonban blokkolni tudták a kísérletet.

SZÜNET

45. perc: Véget ért az első játékrész. A kispestiek eddig több helyzetet alakítottak ki – Leindlernek kétszer is bravúrral kellett hárítania – ráadásul a mezőnyben is dominálnak. Nagyon nehéz negyvenöt perc vár a SZEOL-ra.

43. perc: Májer a tizenhatoson belülre cselezte magát, ahol Gál szorításában feldobta magát. Takács játékvezető se tizenegyest, se sárga lapot nem adott a szituációt követően.

Foci meccs közben

40. perc: Pócs Tamás kőkemény belépője sárga lapot ért.

38. perc: Tomisics ördöngös cselekkel bolondította meg őrzőjét, majd élesen a kapu elé centerezett, Péter azonban az ötösön belül elbicsaklott a labdában, így nem született gól.

37. perc: Grünvald indítása nagyon hosszú volt Pócsnak. Nem tud helyzetbe kerülni  a SZEOL.

34. perc: Szép lövés és egy remek védés! Horváth cselezgetett a balösszekötő helyén, majd Gál mellől kapura fordult, Leindlernek óriási bravúrt kellett bemutatnia.

33. perc: Szendrei lecsúszott beadását Leindler fölé paskolta.

30. perc: Sajnos eddig inkább a vendégek akarata érvényesül: a széleken lendületesebbek a kispestiek, ráadásul a hazaiak nem igazán tudják középpályán megtartani a labdát.

27. perc: Májer a jobboldalról középre csavarta a labdát, amit Darabont senkitől sem zavartatva öt méterről Leindlerbe fejelt. Ez volt a mérkőzés eddigi legnagyobb helyzete.

25. perc: Novák nagy kiáltás közepette elterült a tizenhatoson belül, a játékvezető azonban nem látott szabálytalanságot.

23. perc: Sérülés miatt kényszerű csere a hazai oldalon: Ondrejó csalódottan hagyja el a játékteret, a helyén Kalmár a folytatásban.

22. perc: Lévai kapta a mérkőzés első sárga lapját egy középpályán elkövetett taktikai szabálytalanságért.

20. perc: Micsoda jelenet! Péter  tizenkét méterről, háttal a kapunak ollózó mozdulattal próbálta bevenni Tomori kapuját, a kispesti hálóőr azonban látványos vetődéssel hárította a próbálkozást.

19. perc: A másik oldalról Ondrejó végezte el a szögletet, amelyet követően Tomori kiöklözte a labdát Péter elől.

18. perc: Az első szegedi sarokrúgást Pócs végezte el, aki a hosszú oldalon levő Rácz fejére varázsolta a labdát, a SZEOL belsővédőjének életerős fejesét Horváth csúsztatta ki a kapu torkából.

Egyik játékosunk próbálja elvenni a labdát

16. perc: Kéri centerezett a jobb szélről Péternek, aki Temesvári szorításában nem tudta kapura juttatni a játékszert.

15. perc: Horváth Richárd a félpályáról elindulva egészen a tizenhatosig vezette a labdát, ahonnan három méterrel a kapu mellé lőtte azt.

12. perc: Szendrei oldalról elvégzett szabadrúgása élesen a kapu elé tekeredett, a hosszú oldalon azonban résen volt Gál, és tisztázott.

10. perc: Novák indult meg öles léptekkel a szegedi kapu felé, Rácz azonban még az alapvonal előtt leszerelte. A túloldalon Pócs indította Kérit, aki üggyel bajjal középre tette a labdát, amit végül Ondrejó a blokkba lőtt.

8. perc: Egy mintaszerű támadás során Grünvald, Pócs, Grünvald majd Kéri volt a labdaútja, a SZEOL szélsője szembe a kapuval, a tizenhatos előteréből méterekkel mellé lőtt.

6. perc:  Középpályán labdát szerzett a Honvéd, majd négy a háromban vezethették a szegedi védelemre a labdát, Májer a tizenhatos sarkától befelé cselezett, majd az égbe lőtte a játékszert. Középen hárman is kérték, de ő ennél önzőbb volt szerencsére.

4. perc: Pócs kapott egy jó kiugratást, amivel a tizenhatosig loholt, onnan középre tette Kérinek, aki az ötösön belülről fordulásból a kapusba lőtte a labdát.

3. perc: Az első percek a SZEOL térfelén telnek – agresszíven letámadnak a kispestiek.

1. perc: Takács Tamás sípszavára elindult a labda kilencven perces útjára – a hazaiak kezdték a találkozót.

14.28: Érkeznek a csapatok a pályára: a SZEOL a szokásos fekete szerelésében, míg a kispestiek piros-fehér csíkos dresszben futballoznak a mai napon.

14.20: Mint azt már korábban megírtuk, számottevő játékosmozgás volt télen a SZEOL háza táján: elhagyta a csapatot Papp Ádám és Bozóki Richárd – ők a Tiszaszigetben folytatják, Szabó Attila és Göncző László pedig Makóra szerződött. Féléves ceglédi kitérőt követően visszatért a SZEOL-ba Nikola Makszimovics, mellette Kalmár Ferenccel, Góra Márkkal, Gajda Márkóval, valamint Antman Joshuaval erősített a Tisza-parti együttes. Az új igazolások közül senki nem került a kezdő csapatba, Gajda, Góra, valamint Kalmár a kispadon foglal helyett, míg Makszimovicsot és Antmant nem nevezete a mérkőzésre Siha Zsolt vezetőedző.

14.15: Nagy szeretettel köszöntjük a kedves olvasóinkat a Szegedi Vasutas Stadionból, ahol negyed óra múlva elkezdődik a SZEOL SC – Budapest Honvéd II. összecsapás. A két gárda őszi mérkőzésén Péter Antal góljának köszönhetően elhozta a fővárosból a három pontot Siha Zsolt együttese.

Forrás: szegedma.hu