Parázs meccsen lett bajnok a Szeged-Grosics

kép

A Szeged-Grosics Akadémia három piros lappal tarkított mérkőzésen – Germán tizenegyes góljával – 1-0-ra legyőzte a SZEOL SC-t, és ezzel bebiztosította bajnoki címet az NB III. Közép csoportjában.

A Borfesztivál, a Hídivásár és a kézilabda bajnoki döntő ellenére sokan az NB III.-as szegedi rangadót választották vasárnapi szórakozásnak – nagyjából ezer néző gyűlt össze a vasutas stadionban. A kezdő sípszó előtt SZEOL ünnepélyes keretek között elbúcsúztatta a klubot 2007 óta erősítő Buzási Pétert, aki a szezon végeztével távozik.

Nem csalódtak azok, akik küzdelmes mérkőzésre számítottak: az első félidőt – amelyre alaposan rányomta bélyegét a hőség – elsősorban harcias játék jellemezte. A nagy kánikulában az igazán meleg pillanatok a hazai kapu előtt zajlottak: Leindlernek Germán fejesét, majd Cigan tizenhat méteres lövését kellet bravúrral kellett hárítania.

A második játékrészben sokáig nem történt említésre méltó esemény, de a hajrában aztán felpörögtek az események: a 85. percben büntetőhöz jutottak vendégek, melyet Germán higgadtan értékesített. Pár perccel később a túloldalon Pászka szorításában Kéri elterült a tizenhatoson belül, a játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást. Ezzel szembesülve Grünvald hevesen reklamált, amiért a sípmester felmutatta neki a piros lapot. A ráadás utolsó percében azonban a SZEOL is kapott egy tizenegyest: Péter ment volna el Farkas mellett, aki kézzel elsodorta a labdát, ezért megkapta második sárga lapját. Kozics büntetőjét Aleksic kivédte, ezzel előtte utolsó puskaporát a hazai együttes. A mérkőzés végén Kéri is a kiállítás sorsára jutott miután hátulról felrúgta Cigant. A hármas sípszót követően örömujjongásban tört ki vendég együttes, hiszen ezzel a győzelemmel bebiztosították bajnoki címűket.

NB III. Közép csoport, 29. forduló

SZEOL SC – Szeged-Grosics Akadémia 0-1 (0-0)

Szeged, SZVSE-stadion, 800 néző. Vezette: Szőts Gergely (Szvetnyik, Dobos).

SZEOL SC: Leindler – Tomisics, Rácz, Gál, Grünvald – Forró (Beretka, 50.), Ondrejó (Makszimovics, 72.), Pócs – Kéri, Kalmár (Péter, 83.), Kozics. Edző: Siha Zsolt.

Szeged-Grosics Akadémia: Alekszics – Achim, Tóth G., Farkas M., Pászka – Zvara (Hegedűs, 72.), Oláh G. – Cigan, Germán, Erdei (Popin, 81.). – Andorka. Edző: Joao Janeiro.

Gól: Germán (85., 11-esből)

Sárga lap: Kalmár (53.), ill. Andorka (35.), Oláh G. (43.), Erdei (75.).

Kiállítva: Grünvald (87.), Kéri (95.), ill. Farkas M. (92.).

Forrás: szegedma.hu

Galéria: